Iutica Olteneasca

Postat pe: 31-01-2013
(1)

Ingrediente

1kg ardei gras
1 kgardei iute
1,5 kg de rosii
450 gr miere de albine
o creanga de cimbru
o creanga de busuioc
sare

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Acest preparat necesita o atenta vizualizare a legumelor ce le folosim. Legumele trebuie sa fi atins un nivel optim de coacere spre a nu da incoveniente pe parcursul pregatirii si depozitarii.

Procedam la spalarea legumelor, alegerea de cozi si seminte. Ardeiul gras si cel iute il dam prin masina de tocat iar rosiile le dam prin masina de rosii spre a indeparta semintele sipielitele.

Toate cele trei cantitati le punem la fiert intrun tuci si le v-om fierbe pana scade 40 % din cantitatea initiala avand grija ca focul sa nu fie iute pentru a nu se prinde de tuci. Rasturnam mierea de albine peste compozitie, doua linguri de sare, crengile de busuioc si cimbru si le mai lasam la foc inca 10 minute.

Dam vasul deoparte, il lasam la racit si intre timp pregatim borcanele pentru ambalare. Aruncam din tuci crengile de cimbru si busuioc gustam de dulce si sarat si daca totul e bine trecem la umplut borcanele atent spalate si uscate.

V-om proceda la sterilizarea borcanelor timp de 20-25 minute, dupa care nu le scoatem din vasul unde a fiert pina la racirea completa.
Poate fi folosit la prepararea diferitelor retete poate fi socotit un ajutor la orice saramura care se respecta, la ciorbe, la sosuri, poate substitui boiaua de ardei iute din reteaua de magazine care stim foarte bine in ce mod poate fi facuta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Iutica Olteneasca" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  31.01.2013 11:30:32

NU LASATI LA INDEMANA COPIILOR

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Iutica Olteneasca