Iutica Olteneasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg ardei gras
  • 1 kgardei iute
  • 1,5 kg de rosii
  • 450 gr miere de albine
  • o creanga de cimbru
  • o creanga de busuioc
  • sare

Mod de preparare

Acest preparat necesita o atenta vizualizare a legumelor ce le folosim. Legumele trebuie sa fi atins un nivel optim de coacere spre a nu da incoveniente pe parcursul pregatirii si depozitarii.

Procedam la spalarea legumelor, alegerea de cozi si seminte. Ardeiul gras si cel iute il dam prin masina de tocat iar rosiile le dam prin masina de rosii spre a indeparta semintele sipielitele.

Toate cele trei cantitati le punem la fiert intrun tuci si le v-om fierbe pana scade 40 % din cantitatea initiala avand grija ca focul sa nu fie iute pentru a nu se prinde de tuci. Rasturnam mierea de albine peste compozitie, doua linguri de sare, crengile de busuioc si cimbru si le mai lasam la foc inca 10 minute.

Dam vasul deoparte, il lasam la racit si intre timp pregatim borcanele pentru ambalare. Aruncam din tuci crengile de cimbru si busuioc gustam de dulce si sarat si daca totul e bine trecem la umplut borcanele atent spalate si uscate.

V-om proceda la sterilizarea borcanelor timp de 20-25 minute, dupa care nu le scoatem din vasul unde a fiert pina la racirea completa.
Poate fi folosit la prepararea diferitelor retete poate fi socotit un ajutor la orice saramura care se respecta, la ciorbe, la sosuri, poate substitui boiaua de ardei iute din reteaua de magazine care stim foarte bine in ce mod poate fi facuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Desert prajitura cu zmeura
Bucataras.RO

Desert prajitura cu zmeura

"Retete de suflet"

Desert prajitura cu zmeura
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola