Acest preparat necesita o atenta vizualizare a legumelor ce le folosim. Legumele trebuie sa fi atins un nivel optim de coacere spre a nu da incoveniente pe parcursul pregatirii si depozitarii.
Procedam la spalarea legumelor, alegerea de cozi si seminte. Ardeiul gras si cel iute il dam prin masina de tocat iar rosiile le dam prin masina de rosii spre a indeparta semintele sipielitele.
Toate cele trei cantitati le punem la fiert intrun tuci si le v-om fierbe pana scade 40 % din cantitatea initiala avand grija ca focul sa nu fie iute pentru a nu se prinde de tuci. Rasturnam mierea de albine peste compozitie, doua linguri de sare, crengile de busuioc si cimbru si le mai lasam la foc inca 10 minute.
Dam vasul deoparte, il lasam la racit si intre timp pregatim borcanele pentru ambalare. Aruncam din tuci crengile de cimbru si busuioc gustam de dulce si sarat si daca totul e bine trecem la umplut borcanele atent spalate si uscate.
V-om proceda la sterilizarea borcanelor timp de 20-25 minute, dupa care nu le scoatem din vasul unde a fiert pina la racirea completa.
Poate fi folosit la prepararea diferitelor retete poate fi socotit un ajutor la orice saramura care se respecta, la ciorbe, la sosuri, poate substitui boiaua de ardei iute din reteaua de magazine care stim foarte bine in ce mod poate fi facuta.
Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...
Pernute crocante din mamaligutaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii