Icre de soia

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 150 g soia boabe;
  • 500 ml apa ;
  • 4 linguri ulei de masline extravirgin (sau ulei din samburi de struguri) ;
  • sare;
  • zeama de la 1 lamaie;
  • 4 capatani usturoi

Mod de preparare

Se spala foarte bine boabele de soia si se acopera cu 500 ml apa(ca la fasolea uscata) se lasa 12 - 24 de ore pana se inmoaie putin.

Se arunca apa in care a stat, se mai spala inca o data si apoi se acopera cu apa (600 -700 ml ) si se da o ora la fiert (in oala de yena cu capac) de preferinta in cuptor.

Apa trebuie sa depaseasca boabele de soia cam cu 6-8 cm.

Dupa o ora de fiert in cuptor, se strecoara soia pastrandu-se 200 ml din apa in care a fiert; boabele de soia se vor pasa foarte fin cu un blender adaugand treptat uleiul, o parte din apa pastrata si mujdeiul de usturoi; se gusta, se potriveste de sare si la sfarsit se adauga zeama de lamaie (nu chiar toata)

Este o pasta excelenta pentru zilele de post - in loc de pate cu conservanti - este un pateu care rezista in frigider cam 15 zile(acoperit)

Eu fac pateul acesta cam de 3 ori pe luna - este bogat in proteine si foarte sanatos.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
2
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
4
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
5
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa