Iaurt de Casa

Complexitate
redusa
Iaurt de Casa

Ingrediente

  • 1 l lapte de vaca (eu am pus din cel din comert)
  • 4 linguri cu varf de iaurt bine inchegat
  • vas de lut sau borcane cu capac

Mod de preparare

Eu am folosit laptele din comert, dar iaurtul iese cu mult mai bun daca folosim lapte de vaca direct de la sursa sau lapte de bivolita.

Deci, am pus laptele la foc si cand a inceput sa faca spuma (caimac) deasupra am stins focul. Am lasat sa se racoreasca in vas iar cand a ajuns la o temperatura mai scazuta (degetul era comfortabil in lichid) am pus iaurtul si am amestecat bine, pana la omogenizare.

Am turnat compozitia in vasul de lut si restul intr-un borcan mai micut, am pus capacul pe vas si borcan si le-am asezat intre perne sa stea la caldura, peste noapte. Dimineata am pus la frigider sa se raceasca complet si am servit apoi, la micul dejun, iaurtul cu mango si miere de albine.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa