Humus Libanez

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

500 g naut
o lamaie
4 catei de usturoi
o legatura de patrunjel
un praf de boia dulce
3 linguri de pasta de susan
ulei de masline
sare
piper

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Acest preparat se aseamana foarte bine cu fasolica noastra batuta, numai ca se foloseste naut in loc de fasole. Pregatirea incepe de cu seara cand alegem nautul si il punem la inmuiat pana a doua zi de dimineata, cand il fierbem bine in apa cu sare. Oprim o cana din apa in care a fiert nautul.

Dupa ce s-a fiert, il curatam de coji (dureaza o ora doua ... dar e mai bun asa), il trecem printr o sita sau il mixam cu ajutorul robotului de bucatarie. Adaugam apoi in pasta de naut: usturoiul zdrobit, pasta de susan, apa in care s a fiert si cateva linguri cu ulei de masline. Condimenteaza cu sare, piper, un praf de boia si zeama de lamaie, dupa gust.
Va recomand sa serviti alaturi de o salata de patrunjel cu rosii (aproximativ cu salata lor - tabbouleh) si lipie libaneza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Humus Libanez" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elena.elena
•  17.11.2009 11:18:50

Si eu il fac des pt ca place foarte mult dar nu gasesc pasta de susan niciunde!

lucia_bp
•  03.02.2009 18:37:05

Il prepar si eu destul de des si ne place si este hranitor .

vlad
•  02.10.2008 16:42:08

Mancarurile arabesti is cele mai gustoase din lume. Mi-as dori sa gust din bunatatile de mai sus.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Humus Libanez