Grissini de Chimen cu Crema de Morcovi si Sos de Branza

Postat pe: 02-10-2011
(0)

Ingrediente

Pt grissini:
900 g faina
50 g drojdie
50 g zahar
2 lingurite sare
50 g chimen
350 ml apa calduta
200 ml ulei de masline
Pt crema de morcovi:
500 g morcovi
5 catei de usturoi
sare
nucsoara
30 ml ulei de masline
Pt sos de branza:
150 g branza de burduf sau cas framantat
100 g smantana grasa
4 catei de usturoi

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Grissini:
Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat (trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura aproximativ o ora.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregatesc niste tavi cu hartie sau hartie cerata. Aluatul se intinde si se taie fasii de aproximativ 2 cm latime si 0, 5 cm inaltime. Lungimea se lasa dupa gustul fiecaruia, desi arata f bine sa fie lungi.

Se coc 15 minute, in mai multe ture. Ies cam 9 tavi din ingredientele acestea.

Crema:
Se fierb morcovii in putina apa sau si mai bine, se coc in cuptor pana sunt moi.
Se maruntesc cu blenderul impreuna cu celelalte ingrediente.

Sos:
Pentru sos, se amesteca toate ingredientele in blender pana cand rezulta un sos moale si omogen.
Grissini (grisinele) se servesc cu crema de morcovi si sosul de branza. Merg bine cu niste bere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Grissini de Chimen cu Crema de Morcovi si Sos de Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Grissini de Chimen cu Crema de Morcovi si Sos de Branza