Gratin de Cartofi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg cartofi
  • - 100 gr mozzarella
  • - 80 gr parmezan
  • - 2 oua
  • - 120 gr prosciutto cotto (sau sunca)
  • - 100 gr scamorza (provola) sau alt fel de brinza afumata
  • - 6 felii subtiri de unt
  • - sare, piper
  • - pesmet

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa sarata circa 20-25 de minute. Dupa ce s-au fiert, se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin. Cind s-au racit, se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun cartofii rasi intr-un castron mai incapator si se adauga parmezanul ras, ouale, putina sare si piper. Prosciutto sa taie felii subtiri, sau daca folositi sunca o taiati cubulete.

Mozzarella daca este din cea " proaspata", se scurge bine pe un servet absorbant dupa care sa taie cubulete, la fel si brinza afumata (scamorza-provola). Se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn pina se incorporeaza bine totul.

Se unge o tava cu putin unt si se presara pesmet. Se pune compozitia in tava, se niveleaza bine cu o paleta dupa care se presara deasupra putin parmezan si citeva felii subtiri de unt. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180C (355F) pentru 15 minute dupa care se ridica temperatura la 200C (390F) pentru urmatoarele 15 minute.

Dupa ce este gata, se lasa sa se racoreasca 10-15 minute dupa care se taie si se serveste cald.
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
4
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Spaghete carbonara reţetă
5
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Parteneri
Mancarica de fasole cu afumatura
Bucataras.RO

Mancarica de fasole cu afumatura

Am pregătit o mâncărică rapidă și delicioasă care a fost foarte apreciată de cei dragi. Vă invit să o...

Mancarica de fasole cu afumatura
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa