Gratin de Cartofi

Postat pe: 03-03-2012
(0)

Ingrediente

1 kg cartofi
100 gr mozzarella
80 gr parmezan
2 oua
120 gr prosciutto cotto (sau sunca)
100 gr scamorza (provola) sau alt fel de brinza afumata
6 felii subtiri de unt
sare, piper
pesmet

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa sarata circa 20-25 de minute. Dupa ce s-au fiert, se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin. Cind s-au racit, se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun cartofii rasi intr-un castron mai incapator si se adauga parmezanul ras, ouale, putina sare si piper. Prosciutto sa taie felii subtiri, sau daca folositi sunca o taiati cubulete.

Mozzarella daca este din cea " proaspata", se scurge bine pe un servet absorbant dupa care sa taie cubulete, la fel si brinza afumata (scamorza-provola). Se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn pina se incorporeaza bine totul.

Se unge o tava cu putin unt si se presara pesmet. Se pune compozitia in tava, se niveleaza bine cu o paleta dupa care se presara deasupra putin parmezan si citeva felii subtiri de unt. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180C (355F) pentru 15 minute dupa care se ridica temperatura la 200C (390F) pentru urmatoarele 15 minute.

Dupa ce este gata, se lasa sa se racoreasca 10-15 minute dupa care se taie si se serveste cald.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gratin de Cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua
unt

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gratin de Cartofi