Gratin de Cartofi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 kg cartofi
  • - 100 gr mozzarella
  • - 80 gr parmezan
  • - 2 oua
  • - 120 gr prosciutto cotto (sau sunca)
  • - 100 gr scamorza (provola) sau alt fel de brinza afumata
  • - 6 felii subtiri de unt
  • - sare, piper
  • - pesmet

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa sarata circa 20-25 de minute. Dupa ce s-au fiert, se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin. Cind s-au racit, se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun cartofii rasi intr-un castron mai incapator si se adauga parmezanul ras, ouale, putina sare si piper. Prosciutto sa taie felii subtiri, sau daca folositi sunca o taiati cubulete.

Mozzarella daca este din cea " proaspata", se scurge bine pe un servet absorbant dupa care sa taie cubulete, la fel si brinza afumata (scamorza-provola). Se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn pina se incorporeaza bine totul.

Se unge o tava cu putin unt si se presara pesmet. Se pune compozitia in tava, se niveleaza bine cu o paleta dupa care se presara deasupra putin parmezan si citeva felii subtiri de unt. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180C (355F) pentru 15 minute dupa care se ridica temperatura la 200C (390F) pentru urmatoarele 15 minute.

Dupa ce este gata, se lasa sa se racoreasca 10-15 minute dupa care se taie si se serveste cald.
Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia