Se spala cartofii si se pun la fiert in apa sarata circa 20-25 de minute. Dupa ce s-au fiert, se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca putin. Cind s-au racit, se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun cartofii rasi intr-un castron mai incapator si se adauga parmezanul ras, ouale, putina sare si piper. Prosciutto sa taie felii subtiri, sau daca folositi sunca o taiati cubulete.
Mozzarella daca este din cea " proaspata", se scurge bine pe un servet absorbant dupa care sa taie cubulete, la fel si brinza afumata (scamorza-provola). Se amesteca toate ingredientele cu o lingura de lemn pina se incorporeaza bine totul.
Se unge o tava cu putin unt si se presara pesmet. Se pune compozitia in tava, se niveleaza bine cu o paleta dupa care se presara deasupra putin parmezan si citeva felii subtiri de unt. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180C (355F) pentru 15 minute dupa care se ridica temperatura la 200C (390F) pentru urmatoarele 15 minute.
Dupa ce este gata, se lasa sa se racoreasca 10-15 minute dupa care se taie si se serveste cald.
Pofta Buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii