Gombotii Mei cu Prune, Nudle si Urechi

Complexitate
redusa
Gombotii Mei cu Prune, Nudle si Urechi

Ingrediente

  • 400-450 g cartofi
  • 100-150 g faina (depinde ce faina se foloseste)
  • 1-2 linguri de ulei
  • putina sare
  • putin zahar
  • 20-25 de prune daca sunt mici, (mai putine daca sunt mari)
  • zahar praf
  • scortisoara
  • pesmet

Mod de preparare

Se spala cartrofii, se pun la fiert in apa sarata, (cu coaja cu tot se fierb). Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa la racit. Cand sant complet reci se curata de coaja, se dau prin masina de carne sau se zdrobesc cu presa speciala, se adauga uleiul, apoi sarea si zaharul.

Se pune faina cam 100 de grame si se framanta. Apoi se adauga tot cate putina faina si se framanta. Nu punem toata faina deodata pentru ca nu stim cat sant de aposi cartofii si cata faina le trebuie. Se pune treptat si se framanta pana se obtinem un aluat elastic si moale, nelipicios. Se face un sul din aluat, se taie felii din el, se intind pe blatul de lucru si se pune o pruna in mijloc. Se formeaza bile, se tavalesc putin de tot prin faina, ca sa nu se lipeasca de tava pana le vina randul la fiert.

Se pune la foc o cratita in care am pus apa si sare. Cand apa a dat in fiert se da focul la mic si se pun galustele in apa. Se fierb la foc mic. Sant fierte cand se ridica singure la suprafata.
Intr-o tigaie punem pesmet si prajim la foc mic, amestecand mereu. Nu se pune ulei ca se arde pesmetul repede.

Cand gombotii sant fierti se scot cu o lingura cu gauri (spumiera) si asa fierbinti sa tavalesc prin pesmet. Se aseaza pe un platou sau intr-un castron. Se servesc calzi, cu zahar praf deasupra. Cui ii place (noua ne place asa) poate amesteca zaharul cu scortisoara dupa gust si pudreaza gombotii cu amestecul asta.

Daca ne ramane aluat si nu mai avem prune nu e nici o problema. Din aluat facem suluri mici, de marimea degetului mic al mainii sau intindem aluatul, il decupam cu un pahar, rotocoalele astfel obtinute se umplu cu magiun de prune, se impatura in doua, se lipesc si cu furculita se preseaza marginile ca sa le dam un aspect mai frumos. Se fierb la fel ca si gombotii, se tavalesc si nudlele si urechile prin pesmet si se mananca, presarati cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura