Gombotii Mei cu Prune, Nudle si Urechi

Complexitate
redusa
Gombotii Mei cu Prune, Nudle si Urechi

Ingrediente

  • 400-450 g cartofi
  • 100-150 g faina (depinde ce faina se foloseste)
  • 1-2 linguri de ulei
  • putina sare
  • putin zahar
  • 20-25 de prune daca sunt mici, (mai putine daca sunt mari)
  • zahar praf
  • scortisoara
  • pesmet

Mod de preparare

Se spala cartrofii, se pun la fiert in apa sarata, (cu coaja cu tot se fierb). Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa la racit. Cand sant complet reci se curata de coaja, se dau prin masina de carne sau se zdrobesc cu presa speciala, se adauga uleiul, apoi sarea si zaharul.

Se pune faina cam 100 de grame si se framanta. Apoi se adauga tot cate putina faina si se framanta. Nu punem toata faina deodata pentru ca nu stim cat sant de aposi cartofii si cata faina le trebuie. Se pune treptat si se framanta pana se obtinem un aluat elastic si moale, nelipicios. Se face un sul din aluat, se taie felii din el, se intind pe blatul de lucru si se pune o pruna in mijloc. Se formeaza bile, se tavalesc putin de tot prin faina, ca sa nu se lipeasca de tava pana le vina randul la fiert.

Se pune la foc o cratita in care am pus apa si sare. Cand apa a dat in fiert se da focul la mic si se pun galustele in apa. Se fierb la foc mic. Sant fierte cand se ridica singure la suprafata.
Intr-o tigaie punem pesmet si prajim la foc mic, amestecand mereu. Nu se pune ulei ca se arde pesmetul repede.

Cand gombotii sant fierti se scot cu o lingura cu gauri (spumiera) si asa fierbinti sa tavalesc prin pesmet. Se aseaza pe un platou sau intr-un castron. Se servesc calzi, cu zahar praf deasupra. Cui ii place (noua ne place asa) poate amesteca zaharul cu scortisoara dupa gust si pudreaza gombotii cu amestecul asta.

Daca ne ramane aluat si nu mai avem prune nu e nici o problema. Din aluat facem suluri mici, de marimea degetului mic al mainii sau intindem aluatul, il decupam cu un pahar, rotocoalele astfel obtinute se umplu cu magiun de prune, se impatura in doua, se lipesc si cu furculita se preseaza marginile ca sa le dam un aspect mai frumos. Se fierb la fel ca si gombotii, se tavalesc si nudlele si urechile prin pesmet si se mananca, presarati cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tuguiet
1
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Alba ca zapada
2
Dulciuri

Alba ca zapada

Alba ca zapada
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
3
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
4
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
5
Mancaruri cu carne

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana

Papricas de pui cu galuste de faina si smantana
Parteneri
Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Bucataras.RO

Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Am pregatit in acest week-end o reteta ce a primit foarte multe laude si a fost apreciata mai mult decat ma asteptam: niste...

Pulpe de rata cu ciuperci brune si smantana la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune
Dulceata si peltea de gutui
Culinar.RO

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Budinca de paste cu pui si legume
Gustos.RO

Budinca de paste cu pui si legume

Budinca de paste cu pui si legume