Gombotii Mei cu Prune, Nudle si Urechi

Complexitate
redusa
Gombotii Mei cu Prune, Nudle si Urechi

Ingrediente

  • 400-450 g cartofi
  • 100-150 g faina (depinde ce faina se foloseste)
  • 1-2 linguri de ulei
  • putina sare
  • putin zahar
  • 20-25 de prune daca sunt mici, (mai putine daca sunt mari)
  • zahar praf
  • scortisoara
  • pesmet

Mod de preparare

Se spala cartrofii, se pun la fiert in apa sarata, (cu coaja cu tot se fierb). Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa la racit. Cand sant complet reci se curata de coaja, se dau prin masina de carne sau se zdrobesc cu presa speciala, se adauga uleiul, apoi sarea si zaharul.

Se pune faina cam 100 de grame si se framanta. Apoi se adauga tot cate putina faina si se framanta. Nu punem toata faina deodata pentru ca nu stim cat sant de aposi cartofii si cata faina le trebuie. Se pune treptat si se framanta pana se obtinem un aluat elastic si moale, nelipicios. Se face un sul din aluat, se taie felii din el, se intind pe blatul de lucru si se pune o pruna in mijloc. Se formeaza bile, se tavalesc putin de tot prin faina, ca sa nu se lipeasca de tava pana le vina randul la fiert.

Se pune la foc o cratita in care am pus apa si sare. Cand apa a dat in fiert se da focul la mic si se pun galustele in apa. Se fierb la foc mic. Sant fierte cand se ridica singure la suprafata.
Intr-o tigaie punem pesmet si prajim la foc mic, amestecand mereu. Nu se pune ulei ca se arde pesmetul repede.

Cand gombotii sant fierti se scot cu o lingura cu gauri (spumiera) si asa fierbinti sa tavalesc prin pesmet. Se aseaza pe un platou sau intr-un castron. Se servesc calzi, cu zahar praf deasupra. Cui ii place (noua ne place asa) poate amesteca zaharul cu scortisoara dupa gust si pudreaza gombotii cu amestecul asta.

Daca ne ramane aluat si nu mai avem prune nu e nici o problema. Din aluat facem suluri mici, de marimea degetului mic al mainii sau intindem aluatul, il decupam cu un pahar, rotocoalele astfel obtinute se umplu cu magiun de prune, se impatura in doua, se lipesc si cu furculita se preseaza marginile ca sa le dam un aspect mai frumos. Se fierb la fel ca si gombotii, se tavalesc si nudlele si urechile prin pesmet si se mananca, presarati cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia