Gombotii Mei cu Prune, Nudle si Urechi

Complexitate
redusa
Gombotii Mei cu Prune, Nudle si Urechi

Ingrediente

  • 400-450 g cartofi
  • 100-150 g faina (depinde ce faina se foloseste)
  • 1-2 linguri de ulei
  • putina sare
  • putin zahar
  • 20-25 de prune daca sunt mici, (mai putine daca sunt mari)
  • zahar praf
  • scortisoara
  • pesmet

Mod de preparare

Se spala cartrofii, se pun la fiert in apa sarata, (cu coaja cu tot se fierb). Dupa ce au fiert se scurg de apa si se lasa la racit. Cand sant complet reci se curata de coaja, se dau prin masina de carne sau se zdrobesc cu presa speciala, se adauga uleiul, apoi sarea si zaharul.

Se pune faina cam 100 de grame si se framanta. Apoi se adauga tot cate putina faina si se framanta. Nu punem toata faina deodata pentru ca nu stim cat sant de aposi cartofii si cata faina le trebuie. Se pune treptat si se framanta pana se obtinem un aluat elastic si moale, nelipicios. Se face un sul din aluat, se taie felii din el, se intind pe blatul de lucru si se pune o pruna in mijloc. Se formeaza bile, se tavalesc putin de tot prin faina, ca sa nu se lipeasca de tava pana le vina randul la fiert.

Se pune la foc o cratita in care am pus apa si sare. Cand apa a dat in fiert se da focul la mic si se pun galustele in apa. Se fierb la foc mic. Sant fierte cand se ridica singure la suprafata.
Intr-o tigaie punem pesmet si prajim la foc mic, amestecand mereu. Nu se pune ulei ca se arde pesmetul repede.

Cand gombotii sant fierti se scot cu o lingura cu gauri (spumiera) si asa fierbinti sa tavalesc prin pesmet. Se aseaza pe un platou sau intr-un castron. Se servesc calzi, cu zahar praf deasupra. Cui ii place (noua ne place asa) poate amesteca zaharul cu scortisoara dupa gust si pudreaza gombotii cu amestecul asta.

Daca ne ramane aluat si nu mai avem prune nu e nici o problema. Din aluat facem suluri mici, de marimea degetului mic al mainii sau intindem aluatul, il decupam cu un pahar, rotocoalele astfel obtinute se umplu cu magiun de prune, se impatura in doua, se lipesc si cu furculita se preseaza marginile ca sa le dam un aspect mai frumos. Se fierb la fel ca si gombotii, se tavalesc si nudlele si urechile prin pesmet si se mananca, presarati cu zahar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Tochitura dunareana
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti