Gogosi cu Piersici si Branza

Complexitate
redusa
Gogosi cu Piersici si Branza

Ingrediente

  • Ingrediente pt gogosi :
  • 50 gr rama
  • 125 gr faina
  • 125 ml apa
  • 3 oua intregi
  • 1 praf sare
  • Pt umplutura avem nevoie de :
  • frunze patrunjel verde
  • 300 gr branza vaci dulce (eu am avut sarata)
  • 2-3 linguri smantana
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 5 jumatati de piersica (poate sa fie si din compot )
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se pune la fiert 125 ml apa impreuna cu 50 gr rama si sarea. la primele clocote se adauga 125 gr faina dintr-o data si se amesteca bine apoi luam vasul de pe foc. Adaugam ouale pe rand la compozitia inca fierbinte si se amesteca bine pana devine o pasta ( eu am amestecat cu mixerul la viteza mare ).

Cu lingurita se formeaza 30 gogosi mici(eu le-am facut mai mari ) care se pun pe hartie cerata (sau hartie de copt unsa cu un pic de ulei) si se da la cuptorul preincalzit. Se tine la copt cca 25 minute la foc domol. Le scoatem din cuptor si asa calde le taiem pe orizontala si le lasam sa raceasca.

Intre timp rupem frunzele de patrunjel. Branza o amestecam cu 2-3 linguri de smantana, 2 linguri zeama de lamaie si o condimentam cu sare (daca branza nu este sarata ) si piper dupa gust.

Taiem piersicile felii mai grosute si asezam cate o felie de piersica si cate o frunza de patrunjel pe partea de jos a gogosilor. Peste punem crema de branza si asezam capacelele gogosilor.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa