Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi cu dimensiuni de 12x15 cm si dati-le la rece. Eu am folosit hartie de copt si am tapetat si peretii. Pozele va vor lamuri.
Intre timp, spalati si zvantati spanacul si taiati-l mare.
Pregatiti omleta cu spanac, astfel:
Intr-o tigaie antiaderenta, intr-o lingura de ulei, caliti baconul si aramiti ceapa tocata, apoi caliti, timp de 3 min si spanacul, amestecand mereu. Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Bateti cu telul ouale si adaugati restul ingredientelor, omogenizand. Turnati amestecul intr-una din tavi si pastrati la rece.
Pregatiti omleta cu branzeturi astfel:
Frecati bine galbenusurile cu sare si piper pana se albesc, adaugati miezul de paine, laptele, branzeturile, amestecati si turnati in cea de-a doua tava.
Omletele se coc pe baie de aburi, in cuptor.
In vasul pentru bain-marie puneti apa calda pana la nivelul omletelor din tavi.
Dati la cuptorul incalzit, timp de 25-35 min, la foc potrivit sau pana ce omletele sunt facute.
Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
Taiati-le cuburi si aranjati-le pe un platou, dupa imaginatia fiecaruia.
Ornati dupa gust si inspiratie (puteti folosi si fileuri de ansoa, branza, capere, etc. )
POFTA BUNA!
Despre acest chec de post cu dulceață de gutui, pot să spun că a ieșit chiar neașteptat de bun și are o îmbinare...
Desert chec umed de post, cu dulceata de gutui si scortisoaraPrajitura aceasta pufoasa cu branza dulce si aroma de portocala este preferata copiilor mei.:) Pofta buna!!
Prajitura pufoasa cu branzaReteta de strudel cu mere. Strude cu mere si foi de placinta. Strudel cu mere, nuci si scortisoara. Retete cu mere. Deserturi...
Strudel cu mere
Comentarii