Galuste de Mamaliga

Complexitate
redusa
Galuste de Mamaliga

Ingrediente

  • -350 g faina de malai
  • -2 l apa
  • -2 lingurite sare
  • -3-4 linguri unt
  • -150-200 g branza de burduf
  • -2-3 oua
  • -pesmet
  • -cascaval ras
  • -smantana
  • -ulei pentru prajit

Mod de preparare

Din faina de malai, apa, sare faceti o mamaliga pripita, astfel:
Puneti apa la fiert, iar cand se infierbanta adaugati sarea si presarati putin malai, in ploaie.

Dupa ce incepe sa fiarba, presarati restul de faina, tot in ploaie, amestecand continuu, pana se obtine un terci mai consistent.

Lasati sa fiarbe 5-10 min, amestecand, pana se ingroasa (lingura sta drept in mamaliga).

Spre sfarsit adaugati si omogenizati cu untul si branza de burduf, din care ati opri, un sfert din cantitate.

Este de preferat sa fiarba la foc mic si nu direct pe flacara, ca sa nu se arda si sa se afume.

Lasati deoparte sa se raceasca.
Luati cate 1 lingura din mamaliga si modelati, cu palmele unse cu ulei, galuste.

Faceti in fiecare cate o adancitura, puneti cate putin din branza de burduf oprita (aproximativ 1/2 lingurita ) si remodelati galusca.

Treceti-le apoi prin ou batut si un amestec din pesmet cu cascaval ras, de 2 ori, pe fiecare (ca sa aiba o crusta mai groasa).

Rumeniti-le in ulei incins, pe toate partile si scoateti-le pe servetele absorbante, apoi pastrati-le la cald.
Serviti-le fierbinti, cu smantana.

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
1
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
3
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
4
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Peste cu telina si sos de portocale
5
Mancaruri cu peste

Peste cu telina si sos de portocale

Peste cu telina si sos de portocale
Parteneri
Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Bucataras.RO

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat

Descopera cum sa prepari perisoare cu sos de rosii delicioase si usor de facut! O reteta savuroasa, perfecta pentru pranz sau...

Reteta de perisoare cu sos de rosii, delicioase si usor de preparat
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala