Frigarui de scoici in crusta de fulgi de cocos

Portii
2
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Frigarui de scoici in crusta de fulgi de cocos

Ingrediente

  • pt. frigarui:
  • 300 gr scoici (doar carnea),
  • 100 gr fulgi nuca de cocos,
  • pt. turte (lipii):
  • 100 ml apa fierbinte,
  • 150 gr faina,
  • 75 gr unt (la temperatura camerei),
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 vf lingurita sare,
  • pt. umplutura:
  • 1/2 avocado,
  • 2 felii ananas,
  • 4 felii dovlecel,
  • 1/2 ardei iute,
  • 1 morcov,
  • sare,piper,
  • 1 lamaie
  • 2-3 crengute de rozmarin

Mod de preparare

Întâi de toate pregatim carnea de scoici pentru frigarui.
Luam scoicile (eu am avut de balta, de Jijia mai exact, de unde se trage si reteta mea ) si le spalam sub jet de apa rece. Scoicile care nu sunt închise perfect, le aruncam, pentru-ca nu sunt bune.
Punem o oala cu apă la clocotit , în care adaugam putin coriandru, cimbrisor si 2-3 frunze de salvie pentru aroma (nu e obligatoriu-poate fi doar apa). Cand dă în clocot, punem scoicile si le lăsam la fiert 5 minute (până se desfac). Le scoatem cu paleta si le curatam: sub jet de apa le desprindem de cochilie si le curatam de partea neagra/verde si de branhii. Le lasam sa se racoreasca pe un prosop de hartie.
Luam betele pentru frigarui si infigem in ele scoicile date prin fulgii de nuca de cocos, apoi le asezam intr-o tava ce va merge la cuptorul incins in prealabil la 185 grade , pentru 20 minute.

Preparam lipiile / turtele:
Intr-un bol încapator amestecam faina cu sarea si praful de copt. Adaugam untul si framantam. Cand este incorporat complet adaugam apa clocotita si amestecam cu o lingura. Cand am incorporat toata apa, incepem sa framantam aluatul cu mainile pana obtinem o coca nelipicioasa. O lasam la dospit/crescut 30 minute.
Dupa ce trece timpul de asteptare , rupem bucatele mici din aluat din care facem bilute. Le pudram cu faina si intindem o foaie subtire. Le dam dimensiunea dorita cu un castron/farfurie apoi le punem la copt intr-o tigaie incinsa. O lasam cateva clipe (pâna face bule ) apoi o întoarcem pe cealalta parte. O lasam 30 secunde apoi o intoarcem iar. Procedam asa de cateva ori, intrucât aluatul este foarte subtire si nu trebuie sa se arda.

Umplutura:
Taiem felii dovlecelul.
Curatam avocado si il feliem.
Incingem gratarul si asezam pe rând dovlecelul, avocado si ananasul. Când s-au rumenit si se vad frumos dungile de la gratar le intoarcem pe cealalta parte, apoi le scoatem pe o farfurie.
Curatăm morcovul si-l dam prin razatoarea mica, apoi îl calim cu o lingura de ulei.
Luam fiecare turta/lipie si intindem un strat generos de morcov. Punem 2-3 felii de avocado, dovleac si ananas. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Daca va place picant, punem si 2-3 feliute de ardei iute. Rulam turtele si le prindem cu crengute de rozmarin.
Asezam pe un platou, pe care punem si jumatati de lamâie cu care vom stropi scoicile când le vom savura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia