Franzela Umpluta

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Franzela Umpluta

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 35gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50gr daca o faceti dulce
  • 50gr untura (eu nu am avut si am pus unt, dar cred ca e mai buna cu untura)
  • 15gr sare
  • 20gr drojdie proaspata (eu am numai uscata si am pus 2 lingurite)
  • 250gr apa

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, daca il faceti de mana il faceti ca si pe cel obisnuit. Mie nu mi-a cerut mai multa faina decat ce e specificat in reteta, dar daca vedeti ca necesita, mai adaugati. Cred ca fainile difera de la continent la continent (ca sa nu zic tara la tara). Al meu dospeste 2 ore la masina pe setting-ul de aluat. Dupa ce a dospit, am intins o foaie dreptunghiulara, am impartit imaginar in trei dreptunghiuri egale si am taiat de o parte si de alta fasii. Nu am numarat cate au iesit, dar probabil ideal ar fi sa iasa numar egal de ambele parti.

Am umplut cu ce aveam prin frigider: sunca afumata, slanina afumata, mozzarella, parmezan ras, ardei rosii (maslinele si gorzonzola le-am uitat pe masa de lucru, atat de implicata am fost in procesul de fabricatie).

Se ia cate o fasie de aluat de o parte si de alta si se acopera umplutura din franzela. Tava mea de copt e mai mica decat franzela, asa ca am ajsutat franzela sa incapa in doua tavi. Se unge cu ou batut cu putin lapte, iar eu am pus si niste seminte de susan. Data viitoare pun si un pic de sare grujoasa pe deasupra. Se da in cuptorul incins la 200C (400F) cam 30-35 de minute, depinde de cuptor.

Sursa: Blogul Laurei Adamache

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Chec marmorat
4
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia