Franzela Umpluta

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Franzela Umpluta

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 35gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50gr daca o faceti dulce
  • 50gr untura (eu nu am avut si am pus unt, dar cred ca e mai buna cu untura)
  • 15gr sare
  • 20gr drojdie proaspata (eu am numai uscata si am pus 2 lingurite)
  • 250gr apa

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, daca il faceti de mana il faceti ca si pe cel obisnuit. Mie nu mi-a cerut mai multa faina decat ce e specificat in reteta, dar daca vedeti ca necesita, mai adaugati. Cred ca fainile difera de la continent la continent (ca sa nu zic tara la tara). Al meu dospeste 2 ore la masina pe setting-ul de aluat. Dupa ce a dospit, am intins o foaie dreptunghiulara, am impartit imaginar in trei dreptunghiuri egale si am taiat de o parte si de alta fasii. Nu am numarat cate au iesit, dar probabil ideal ar fi sa iasa numar egal de ambele parti.

Am umplut cu ce aveam prin frigider: sunca afumata, slanina afumata, mozzarella, parmezan ras, ardei rosii (maslinele si gorzonzola le-am uitat pe masa de lucru, atat de implicata am fost in procesul de fabricatie).

Se ia cate o fasie de aluat de o parte si de alta si se acopera umplutura din franzela. Tava mea de copt e mai mica decat franzela, asa ca am ajsutat franzela sa incapa in doua tavi. Se unge cu ou batut cu putin lapte, iar eu am pus si niste seminte de susan. Data viitoare pun si un pic de sare grujoasa pe deasupra. Se da in cuptorul incins la 200C (400F) cam 30-35 de minute, depinde de cuptor.

Sursa: Blogul Laurei Adamache

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
3
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Parteneri
Tort Dobos (mic)
Bucataras.RO

Tort Dobos (mic)

E primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...

Tort Dobos (mic)
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura