Franzela Umpluta

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Franzela Umpluta

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 35gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50gr daca o faceti dulce
  • 50gr untura (eu nu am avut si am pus unt, dar cred ca e mai buna cu untura)
  • 15gr sare
  • 20gr drojdie proaspata (eu am numai uscata si am pus 2 lingurite)
  • 250gr apa

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, daca il faceti de mana il faceti ca si pe cel obisnuit. Mie nu mi-a cerut mai multa faina decat ce e specificat in reteta, dar daca vedeti ca necesita, mai adaugati. Cred ca fainile difera de la continent la continent (ca sa nu zic tara la tara). Al meu dospeste 2 ore la masina pe setting-ul de aluat. Dupa ce a dospit, am intins o foaie dreptunghiulara, am impartit imaginar in trei dreptunghiuri egale si am taiat de o parte si de alta fasii. Nu am numarat cate au iesit, dar probabil ideal ar fi sa iasa numar egal de ambele parti.

Am umplut cu ce aveam prin frigider: sunca afumata, slanina afumata, mozzarella, parmezan ras, ardei rosii (maslinele si gorzonzola le-am uitat pe masa de lucru, atat de implicata am fost in procesul de fabricatie).

Se ia cate o fasie de aluat de o parte si de alta si se acopera umplutura din franzela. Tava mea de copt e mai mica decat franzela, asa ca am ajsutat franzela sa incapa in doua tavi. Se unge cu ou batut cu putin lapte, iar eu am pus si niste seminte de susan. Data viitoare pun si un pic de sare grujoasa pe deasupra. Se da in cuptorul incins la 200C (400F) cam 30-35 de minute, depinde de cuptor.

Sursa: Blogul Laurei Adamache

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
4
Dulciuri

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)

Prajitura cu branza si blat de cacao razuit (Rudy)
Negresa cu branza si cirese
5
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Placinta cu pui, ardei si ciuperci
Bucataras.RO

Placinta cu pui, ardei si ciuperci

Placinta cu pui, ardei si ciuperci
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala