Franzela Umpluta

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

500gr faina
35gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50gr daca o faceti dulce
50gr untura (eu nu am avut si am pus unt, dar cred ca e mai buna cu untura)
15gr sare
20gr drojdie proaspata (eu am numai uscata si am pus 2 lingurite)
250gr apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:40min
Aluatul l-am facut la masina de paine, daca il faceti de mana il faceti ca si pe cel obisnuit. Mie nu mi-a cerut mai multa faina decat ce e specificat in reteta, dar daca vedeti ca necesita, mai adaugati. Cred ca fainile difera de la continent la continent (ca sa nu zic tara la tara). Al meu dospeste 2 ore la masina pe setting-ul de aluat. Dupa ce a dospit, am intins o foaie dreptunghiulara, am impartit imaginar in trei dreptunghiuri egale si am taiat de o parte si de alta fasii. Nu am numarat cate au iesit, dar probabil ideal ar fi sa iasa numar egal de ambele parti.

Am umplut cu ce aveam prin frigider: sunca afumata, slanina afumata, mozzarella, parmezan ras, ardei rosii (maslinele si gorzonzola le-am uitat pe masa de lucru, atat de implicata am fost in procesul de fabricatie).

Se ia cate o fasie de aluat de o parte si de alta si se acopera umplutura din franzela. Tava mea de copt e mai mica decat franzela, asa ca am ajsutat franzela sa incapa in doua tavi. Se unge cu ou batut cu putin lapte, iar eu am pus si niste seminte de susan. Data viitoare pun si un pic de sare grujoasa pe deasupra. Se da in cuptorul incins la 200C (400F) cam 30-35 de minute, depinde de cuptor.

Sursa: Blogul Laurei Adamache
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Franzela Umpluta" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
unt

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

iuliajewel
•  16.05.2011 17:43:41

SUPERB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

semiramida
•  07.07.2009 13:08:21

am facuto si eu , azi iar o v-oi face. e foarte delicioasa, gustoasa, aromata, zemoasa, fina...mmmmmmmmmmmmmm :)))

scflav_31
•  04.05.2009 14:20:25

Foarte interesant voi incerca si eu!Felicitari!!!

cameliastefania
•  04.05.2009 13:39:59

Am facut-o si eu! Acum am scos-o din cuptor! E delicioasa! Eu am pus trei feluri de branza, carne de pui, busuioc, ienibahar si chimen! Va felicit! E foarte buna!

ralucablebea
•  16.04.2009 17:28:54

ce bine arata..Felicitari!

lucia_bp
•  08.04.2009 21:36:20

O reteta grozava.
Felicitari 1

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Franzela Umpluta