Franzela Umpluta

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Franzela Umpluta

Ingrediente

  • 500gr faina
  • 35gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50gr daca o faceti dulce
  • 50gr untura (eu nu am avut si am pus unt, dar cred ca e mai buna cu untura)
  • 15gr sare
  • 20gr drojdie proaspata (eu am numai uscata si am pus 2 lingurite)
  • 250gr apa

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, daca il faceti de mana il faceti ca si pe cel obisnuit. Mie nu mi-a cerut mai multa faina decat ce e specificat in reteta, dar daca vedeti ca necesita, mai adaugati. Cred ca fainile difera de la continent la continent (ca sa nu zic tara la tara). Al meu dospeste 2 ore la masina pe setting-ul de aluat. Dupa ce a dospit, am intins o foaie dreptunghiulara, am impartit imaginar in trei dreptunghiuri egale si am taiat de o parte si de alta fasii. Nu am numarat cate au iesit, dar probabil ideal ar fi sa iasa numar egal de ambele parti.

Am umplut cu ce aveam prin frigider: sunca afumata, slanina afumata, mozzarella, parmezan ras, ardei rosii (maslinele si gorzonzola le-am uitat pe masa de lucru, atat de implicata am fost in procesul de fabricatie).

Se ia cate o fasie de aluat de o parte si de alta si se acopera umplutura din franzela. Tava mea de copt e mai mica decat franzela, asa ca am ajsutat franzela sa incapa in doua tavi. Se unge cu ou batut cu putin lapte, iar eu am pus si niste seminte de susan. Data viitoare pun si un pic de sare grujoasa pe deasupra. Se da in cuptorul incins la 200C (400F) cam 30-35 de minute, depinde de cuptor.

Sursa: Blogul Laurei Adamache

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Braduti dulci
2
Dulciuri

Braduti dulci

Braduti dulci
Piersici
3
Dulciuri

Piersici

Piersici
Prajitura Sau Rulada cu Mere
4
Dulciuri

Prajitura Sau Rulada cu Mere

Prajitura Sau Rulada cu Mere
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Bucataras.RO

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Lămâile sunt nelipsite din bucătăria mea. Lunile trecute, chiar am avut nevoie de multe lămâi, pentru sucuri,...

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post