Foitaj cu Ricotta si Sos Tomat Aromat

Postat pe: 21-11-2010
(0)

Ingrediente

Pentru foitaj- 20 buc
200 g faina
200 g ricotta
200 g unt rece
1 praf de sare
Pentru umplutura:
aproximativ 150- 200 g pasta de rosii
oregano sau alte condimente
dupa gust
sare
dupa gust
ulei de masline
parmezan sau cascaval ras

Mod de preparare

Amestecati rapid faina cernuta cu untul rece taiat bucatele, praful de sare si ricotta bine scursa, doar cat sa se lege aluatul. Dati-i cat de cat forma de bila compacta, chiar daca aluatul este lipicios - asa trebuie sa fie, inveliti-l in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 3 ore.

Scoateti aluatul pe suprafata de lucru infainata, presarati faina peste aluat si facalet si intindeti o foaie de aluat, obligatoriu de 8 mm grosime.

Decupati cu un pahar cerculete de aluat. Ungeti partea superioara cu un strat subtire de umplutura (in caz contrar foitajul se va lasa la copt si nu va creste frumos): pasta de rosii omogenizata cu sare si oregano, dupa gust si subtiata cu putin ulei de masline, cat sa formeze un sos grosut care nu curge de pe aluat.

Presarati parmesan sau cascaval ras si puneti-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce foitajul este crescut, copt si are o culoare frumos aurie.

Serviti calde, dar sunt la fel de bune si fragede si reci.
Sunt ideale ca aperitive.
Foitajul se desface foitea foitea
Au gust de ricotta si sunt foarte fragede si bune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Foitaj cu Ricotta si Sos Tomat Aromat" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Foitaj cu Ricotta si Sos Tomat Aromat