Foitaj cu Ricotta si Sos Tomat Aromat

Complexitate
redusa
Foitaj cu Ricotta si Sos Tomat Aromat

Ingrediente

  • Pentru foitaj- 20 buc
  • -200 g faina
  • -200 g ricotta
  • -200 g unt rece
  • -1 praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • -aproximativ 150- 200 g pasta de rosii
  • -oregano sau alte condimente
  • dupa gust
  • -sare
  • dupa gust
  • -ulei de masline
  • -parmezan sau cascaval ras

Mod de preparare

Amestecati rapid faina cernuta cu untul rece taiat bucatele, praful de sare si ricotta bine scursa, doar cat sa se lege aluatul. Dati-i cat de cat forma de bila compacta, chiar daca aluatul este lipicios - asa trebuie sa fie, inveliti-l in folie alimentara si dati la frigider pentru cel putin 3 ore.

Scoateti aluatul pe suprafata de lucru infainata, presarati faina peste aluat si facalet si intindeti o foaie de aluat, obligatoriu de 8 mm grosime.

Decupati cu un pahar cerculete de aluat. Ungeti partea superioara cu un strat subtire de umplutura (in caz contrar foitajul se va lasa la copt si nu va creste frumos): pasta de rosii omogenizata cu sare si oregano, dupa gust si subtiata cu putin ulei de masline, cat sa formeze un sos grosut care nu curge de pe aluat.

Presarati parmesan sau cascaval ras si puneti-le distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dati la cuptorul incins pentru 15- 20 min, la 180 grade sau pana ce foitajul este crescut, copt si are o culoare frumos aurie.

Serviti calde, dar sunt la fel de bune si fragede si reci.
Sunt ideale ca aperitive.
Foitajul se desface foitea€¦ foitea€¦
Au gust de ricotta si sunt foarte fragede si bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.