Foi de Placinta cu Carne si Bere, la Cuptor

Complexitate
redusa
Foi de Placinta cu Carne si Bere, la Cuptor

Ingrediente

  • 500 g carne tocata amestec
  • -1 plic praf de copt
  • -6 oua
  • -2-3 linguri ulei
  • -2-4 catei de usturoi
  • -2 cepe mai mari
  • -1 pachet foi de placinta
  • -500 ml bere blonda
  • -sare
  • -piper
  • -ulei pentru uns foile

Mod de preparare

Caliti in 2-3 linguri de ulei incins ceapa tocata, usturoiul pisat, apoi carnea, pana se evapora lichidul lasat. Condimentati cu sare si piper, lasati la racit si omogenizati cu praful de copt. Asezati intr-o tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt, 3-4 foi de placinta, unse fiecare pe o fata cu ulei, avand grija sa imbracati si marginile tavii.

Puneti repartizand uniform, 1/2 din cantitatea de amestec cu carne si acoperiti cu alte 2-4 foi, unse cu ulei, imbracand si de data aceasta marginile. Puneti restul de amestec cu carne, acoperiti cu foile de placinta ramase, unse fiecare cu ulei si faceti o bordura, de jur-imprejurul tavii, cu foile ce au imbracat marginile.

Taiati foietajul, pana aproape de fundul tavii, cu un cutit ascutit, cum doriti sa fie servita (patrate, dreptunghiuri, romburi, etc. ).

Separat, bateti spuma tare albusurile si adaugati pe rand galbenusurile si berea, batand continuu, apoi condimentati cu sare si piper, dupa gust. Pentru albusuri, alegeti un vas mai mare, deoarece berea le mareste mult volumul.

Turnati peste foitajul cu carne, in tava si lasati asa, pe masa de lucru, 20 min.

Preincalziti cuptorul si dati tava la cuptorul incins, la foc potrivit, spre mic, pentru 35-45 min, pana este rumenita frumos.

POFTA BUNA!

Va propun o reteta care va reusi sa satisfaca toate gusturile si exigentele.
Este nemaipomenit de gustoasa, frageda si consistenta. Se pastreaza in forma aceasta mai multe zile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa