Flori de dovlecei pane

Portii
2
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
redusa
Flori de dovlecei pane

Ingrediente

  • • 20 de flori de dovlecel
  • • 1 ou
  • • 1 căţel de usturoi
  • • 80 ml de bere
  • • 60 de grame de făină
  • • un vârf de cuţit de piper
  • • un vârf de cuţit de sare
  • • 1 cană de ulei

Mod de preparare

Spălaţi cu grijă florile de dovlecel pentru a nu le deteriora; le verificaţi şi inflorescenţa pentru a îndepărta gâzuliţele care se ascund în coloraţii clopoţei.
Curăţaţi usturoiul şi îl daţi prin presă. Amestecaţi într-un bol oul cu sarea, adăugaţi berea, făina, în ploaie, usturoiul şi piperul, amestecând toate ingredientele.
Puneţi uleiul la încins, în cratiţă. Când acesta este încins, adăugaţi, la rumenit, floricelele de dovlecel, după ce le-aţi tăvălit prin paneul anterior preparat. Firavele floricele nu necesită decât câteva zeci de secunde de rumeneală, pe fiecare parte, apoi, se scot şi se pun pe un şerveţel pentru a se scurge tot uleiul de pe ele.
E un aperitiv care se serveşte fierbinte dar poate fi şi o ronţăială delicioasă.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate