Flori de dovlecei pane

Portii
2
Timp coacere
1200 minute
Complexitate
redusa
Flori de dovlecei pane

Ingrediente

  • • 20 de flori de dovlecel
  • • 1 ou
  • • 1 căţel de usturoi
  • • 80 ml de bere
  • • 60 de grame de făină
  • • un vârf de cuţit de piper
  • • un vârf de cuţit de sare
  • • 1 cană de ulei

Mod de preparare

Spălaţi cu grijă florile de dovlecel pentru a nu le deteriora; le verificaţi şi inflorescenţa pentru a îndepărta gâzuliţele care se ascund în coloraţii clopoţei.
Curăţaţi usturoiul şi îl daţi prin presă. Amestecaţi într-un bol oul cu sarea, adăugaţi berea, făina, în ploaie, usturoiul şi piperul, amestecând toate ingredientele.
Puneţi uleiul la încins, în cratiţă. Când acesta este încins, adăugaţi, la rumenit, floricelele de dovlecel, după ce le-aţi tăvălit prin paneul anterior preparat. Firavele floricele nu necesită decât câteva zeci de secunde de rumeneală, pe fiecare parte, apoi, se scot şi se pun pe un şerveţel pentru a se scurge tot uleiul de pe ele.
E un aperitiv care se serveşte fierbinte dar poate fi şi o ronţăială delicioasă.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Kinder Bueno
1
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
4
Dulciuri

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata

Napolitanele cu nuca, caramel si glazura de ciocolata
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Parteneri
Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos
Bucataras.RO

Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos

O idee tare buna a avut tata atunci cand a comandat aceasta reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos. A...

Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala