Flan de Spanac cu Crema Oglinda de Asiago

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Flan de Spanac cu Crema Oglinda de Asiago

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • - 250 g de spanac
  • - 2 oua
  • -ulei extravirgin de masline
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura de lapte
  • -nucsoara
  • - samburi de pin
  • -200 g asiago
  • -100 g lapte
  • -200 g parmezan ras
  • -20 g alune de padure

Mod de preparare

Puneti intr-o oala apa la fiert si cand clocoteste puternic adaugati sare si spanacul. Lasati-l sa fiarba pentru 5 minute. Scoateti spanacul din oala si puneti-l intr-un bol cu apa rece si gheata pentru 1 minut, pana se raceste, apoi scurgeti-l bine de apa. Procedand in acest mod pastrati culoarea vie a spanacului. Taiati spanacul si puneti-l intr-un robot de bucatarie. Adaugati ouale, 100 g de parmezan ras, sare, nucsoara, piper, laptele, samburii de pin si amestecati bine totul pentru 1 minut.

Puneti compozitia obtinuta in forme de briose pe care le dispuneti intr-o tipsie cu apa si le dati la cuptor, la 160 grade (preincalzit) pentru circa 15 minute.

Intre timp faceti fonduta punand intr-o cratita laptele cu asiago si amestecand continuu la foc mic.

Apoi tocati alunele marunt de tot cu un robot, amestecati-le cu parmezanul ramas. Incalziti bine o tigaie antiaderenta. Puneti in tigaie o forma rotunda de taiat pasta, si ajutandu-va cu o lingura formati in interiorul acesteia o foita din amestecul de parmezan si alune. Lasati sa se topeasca branza, luati tigaia de pe foc si desprindeti usor foita formata de pe fundul tigaii. O lasati sa se se raceasca si o rupeti in 2 -3 parti, pentru a decora flanul. Pe langa partea de decor aceasta napolitana va da si o nota de crocant preparatului vostru.

Va sfatuiesc sa gustati acest preparat cu un vin aromat, un Traminer. Eu am ales un Traminer din Alto Adige, cu un miros de trandafiri si de lavanda, aromatic dar si sec.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura desteapta cu fructe de sezon
4
Dulciuri

Prajitura desteapta cu fructe de sezon

Prajitura desteapta cu fructe de sezon
Parteneri
Pernute crocante din mamaliguta
Bucataras.RO

Pernute crocante din mamaliguta

Nu-i asa ca de multe ori va ramane mamaliguta si nu stiti ce sa faceti cu ea? Eu am gasit aceasta reteta la Epurasha si am...

Pernute crocante din mamaliguta
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura