Puneti intr-o oala apa la fiert si cand clocoteste puternic adaugati sare si spanacul. Lasati-l sa fiarba pentru 5 minute. Scoateti spanacul din oala si puneti-l intr-un bol cu apa rece si gheata pentru 1 minut, pana se raceste, apoi scurgeti-l bine de apa. Procedand in acest mod pastrati culoarea vie a spanacului. Taiati spanacul si puneti-l intr-un robot de bucatarie. Adaugati ouale, 100 g de parmezan ras, sare, nucsoara, piper, laptele, samburii de pin si amestecati bine totul pentru 1 minut.
Puneti compozitia obtinuta in forme de briose pe care le dispuneti intr-o tipsie cu apa si le dati la cuptor, la 160 grade (preincalzit) pentru circa 15 minute.
Intre timp faceti fonduta punand intr-o cratita laptele cu asiago si amestecand continuu la foc mic.
Apoi tocati alunele marunt de tot cu un robot, amestecati-le cu parmezanul ramas. Incalziti bine o tigaie antiaderenta. Puneti in tigaie o forma rotunda de taiat pasta, si ajutandu-va cu o lingura formati in interiorul acesteia o foita din amestecul de parmezan si alune. Lasati sa se topeasca branza, luati tigaia de pe foc si desprindeti usor foita formata de pe fundul tigaii. O lasati sa se se raceasca si o rupeti in 2 -3 parti, pentru a decora flanul. Pe langa partea de decor aceasta napolitana va da si o nota de crocant preparatului vostru.
Va sfatuiesc sa gustati acest preparat cu un vin aromat, un Traminer. Eu am ales un Traminer din Alto Adige, cu un miros de trandafiri si de lavanda, aromatic dar si sec.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii