Chef de ospatatura 
 Aduce-n batatura
 Cand trage Brumar 
 De iarna hotar. 
 Cum e crestineste,
 Gateala oranduieste
 Degraba gospodina
 Pana sa piara lumina. 
 Si cum nu se caliceste
 Din camara porunceste 
 Rand pe rand sa se arate
 Felurime de bucate:
 Fasulii cu nasul ros
 Ca o creasta de cocos
 Se aduna iute-n oala
 Doar o mana la tocmeala! 
 Iaca pe neasteptate
 Doua cepe infoiate
 Hop si ele la taifas 
 Ca doara li s-a dat nas! 
 Si lamaia - vorbalunga
 Doar sa-i faca gura punga
 Se cearta cu coriandru
 Ca-i novice flacaiandru. 
 Untdelemn, alunecos,
 Sade colo firoscos
 Mai pe margine de oala
 Sa atate la sfadeala. 
 Gospdina cu uimire
 Asculta. Si fara de stire
 Din a lor gargariseala
 Le-a incins la pedepseala: 
 Ia fasolea ostenita
 De la vorba-i chinuita
 Si o-nvarte-n piulita 
 De-i degraba chisalita. 
 Si de ceapa ce rusine! 
 s-a ales o maruntime! 
 Iar obraznica lamaie
 Mi ti-o stoarce din felie! 
 La asa neobrazare
 Arunca un praf de sare
 Si piper macinatura
 Ulei de-alunecatura
 Coriandru prospatel
 Doar s-o racori nitel.
 Osteneala nu-i fu-n van
 Ca o scoase la liman 
 Cu-asemenea adunare. 
 Si, pentru imbunare, 
 o procopsi cu un rost
 Zicandu-i fasui de post! 
In castron pe servetel
 Garnisit cu patrunjel
 Si cu chipsuri dimprejur
 e buna de tot: ma jur!

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii