Fasolea se lasa la inmuiat, minim 12 ore, in apa rece, cel mai bine peste noapte.
Aruncam apa in care a stat si o punem la fiert, in apa rece, curata.
Intr-o alta oala, incalzim apa ca sa o avem fierbinte. Cand fasolea incepe sa fiarba, mai lasam cateva minute si schimbam apa. Repetam inca de doua ori. In ultima apa adaugam si radacinoasele curatate si spalate, dar si dafinul, o ceapa si putina sare.
Lasam sa fiarba la foc mic pana cand se crapa bobul.
Scoatem legumele, scurgem bine fasolea si o transferam intr-un castron mare. Pasam cu blenderul pana ajunge la consistenta dorita( mie nu-mi place sa fie chiar pasta). Adaugam sare si piper dupa gust, dar si ulei si omogenizam bine; incorporam si usturoiul pisat.
Intr-o tigaie, incingem cateva linguri ulei si calim ceapa, taiata in prealabil, pestisori. Cand aceasta devine translucida, adaugam pasta de tomate, amestecam, apoi, lasam sa se racoreasca.
Repartizam fasolea in castronase, punem peste ea ceapa calita si...sa aveti pofta! :)
Servim imediat sau, cel mai indicat, dupa ce a stat cateva ore la rece.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii