Çerkez Tavuğu - Pui cu Nuci

Postat pe: 29-08-2011
(1)

Ingrediente

2 pulpe de pui (sau un piept de pui)
supa vegetala (apa, 1 ceapa, un morcov, o tulpina de telina sau o bucata de radacina de telina, sare)
2 catei de usturoi
miezul de la 10-15 nuci
2 felii de piine vechi
sare, piper
patrunjel verde tocat
ulei si boia de ardei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Punem puiul intr-o oala si il acoperim cu supa vegetala, lasam sa fiarba la foc mediu pina cind carnea este fiarta si cade de pe os.

Scoatem puiul din supa pe care insa o mai lasam la fiert sa scada putin.
In supa racita pina la temperatura camerei punem feliile de piine la inmuiat (piine mare din cea taraneasca careia ii taiem coaja).

In robot punem miezul de nuci, usturoiul strivit sau taiat bucati si piinea inmuiata si scursa in pumn. Mixam 1-2 secunde apoi varsam totul intr-un castron, amestecam cu o lingura si adaugam supa cit este nevoie ca sa obtinem o crema. Adaugam si carnea de pui scoasa de pe oase si rupta cu miinile in bucati mici.

Punem intr-un castron sau platou, eu am ornat cu patrunjel tocat si miez de nuci. In original* se varsa peste salata de pui cu nuci ulei incalzit impreuna cu boia de ardei.
Se lasa la rece cel putin 2 ore inainte de a fi servita (ca si aperitiv) impreuna cu piine prajita. Evident daca ati ales sa turnati uleiul incalzit cu boia peste salata aceasta operatie se va face exact inainte de a servi la masa salata, deci nu turnati uleiul si apoi puneti salata in frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Çerkez Tavuğu - Pui cu Nuci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

vdragoi
•  23.03.2012 21:29:16

suuuper

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Çerkez Tavuğu - Pui cu Nuci