Punem puiul intr-o oala si il acoperim cu supa vegetala, lasam sa fiarba la foc mediu pina cind carnea este fiarta si cade de pe os.
Scoatem puiul din supa pe care insa o mai lasam la fiert sa scada putin.
In supa racita pina la temperatura camerei punem feliile de piine la inmuiat (piine mare din cea taraneasca careia ii taiem coaja).
In robot punem miezul de nuci, usturoiul strivit sau taiat bucati si piinea inmuiata si scursa in pumn. Mixam 1-2 secunde apoi varsam totul intr-un castron, amestecam cu o lingura si adaugam supa cit este nevoie ca sa obtinem o crema. Adaugam si carnea de pui scoasa de pe oase si rupta cu miinile in bucati mici.
Punem intr-un castron sau platou, eu am ornat cu patrunjel tocat si miez de nuci. In original* se varsa peste salata de pui cu nuci ulei incalzit impreuna cu boia de ardei.
Se lasa la rece cel putin 2 ore inainte de a fi servita (ca si aperitiv) impreuna cu piine prajita. Evident daca ati ales sa turnati uleiul incalzit cu boia peste salata aceasta operatie se va face exact inainte de a servi la masa salata, deci nu turnati uleiul si apoi puneti salata in frigider.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii