Acum ca am intrat in Postul Pastelui am decis sa postez cateva dintre retetele mele de post.
Una dintre aceste retete, chiar una preferata mie, este Drobul de post.
Plin de legume gustoase, satioase si sanatoase, acest drob este foarte simplu de facut.
Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata.
Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa rece pe foc. Cand da in clocot se acopera cu un capac si se fierbe pe ceas 10 minute (fara a se ridica capacul sau amesteca). Se opreste focul si se lasa acoperit, fara a se ridica capacul sau a se amesteca, inca 15 minute. Ar trebui sa se formeze mici cratere deasupra.
Se toaca marunt ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul verde, maslinele (fara samburi), patrunjelul. Dati morcovii si telina pe razatoarea mare.
Intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se caleste ceapa uscata timp de 10 minute, apoi se pune ceapa verde si usturoiul, se mai lasa 5 minute si se da de pe foc.
Cartofii curatati se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu ceapa din tigaie, orez, pesment, legumele date pe razatoare, maslinele si se adauga si condimentele. Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena.
Aceasta compozitie se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace 30-40 de minute, in cuptorul incins, la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se pune in frigider timp de 4 ore. Doar dupa aceea este bun de taiat.
Pofta mare!
Pentru reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=svB8iM0oyxi
Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...
Dovlecei pane - un aperitiv deliciosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraCheesecake cu lamaie si menta - un desert racoritor si cremos, perfect pentru zilele calde de vara. Aceasta reteta fara...
Cheesecake cu lamaie si mentaSnitelele sunt preferatele familiei noastre in materie de preparate din carne de pui. De data aceasta m-am ocupat eu de...
Snitele de pui in crusta din fulgi de porumbO inghetata foarte buna!
Inghetata frantuzeasca de vanilieIncearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Comentarii