Acum ca am intrat in Postul Pastelui am decis sa postez cateva dintre retetele mele de post.
Una dintre aceste retete, chiar una preferata mie, este Drobul de post.
Plin de legume gustoase, satioase si sanatoase, acest drob este foarte simplu de facut.
Cartofii se fierb in coaja pana cand sunt bine fierti. Apoi se raceasc si se curata.
Se fierbe orezul bob intreg: la o masura de orez se pun doua masuri de apa la fiert. Se pune orezul in apa rece pe foc. Cand da in clocot se acopera cu un capac si se fierbe pe ceas 10 minute (fara a se ridica capacul sau amesteca). Se opreste focul si se lasa acoperit, fara a se ridica capacul sau a se amesteca, inca 15 minute. Ar trebui sa se formeze mici cratere deasupra.
Se toaca marunt ceapa uscata, ceapa verde, usturoiul verde, maslinele (fara samburi), patrunjelul. Dati morcovii si telina pe razatoarea mare.
Intr-o tigaie se incinge ulei de masline si se caleste ceapa uscata timp de 10 minute, apoi se pune ceapa verde si usturoiul, se mai lasa 5 minute si se da de pe foc.
Cartofii curatati se paseaza ca pentru piure si se amesteca cu ceapa din tigaie, orez, pesment, legumele date pe razatoare, maslinele si se adauga si condimentele. Se amesteca bine pentru a obtine o compozitie omogena.
Aceasta compozitie se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace 30-40 de minute, in cuptorul incins, la foc potrivit.
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei si apoi se pune in frigider timp de 4 ore. Doar dupa aceea este bun de taiat.
Pofta mare!
Pentru reteta video: https://www.youtube.com/watch?v=svB8iM0oyxi
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaDe cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L DigitalO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii