Drob de Paste

Postat pe: 18-04-2017
(0)

Ingrediente

Pentru pilaf:
1 cana mica cu orez
1 litru apa
legume:
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
3 linguri ulei
sare si piper dupa gust
Pentru drob:
700 g ficat de porc
1 castron de pilaf
cateva frunze de ceapa verde
marar si patrunjel
2 oua (crude) pentru a lega compozitia
3 linguri de ulei
30 g unt
Condimente:
sare si piper
Pentru decor:
cateva rosii cherry
un morcov fiert feliat
100 g cascaval ras

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

35min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Mai intai, se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.

Intre timp, se fierbe ficatul in apa cu putina sare. Se lasa apoi la racit.

Intr-un vas mare, se amesteca ficatul maruntit la robot sau blender si un castronel de pilaf (adica nu tot pilaful din craticioara, eu am facut mai mult). Se adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si apoi, uleiul si ouale, amestecand bine.

Se asaza amestecul intr-o cratita sau tava, pe foaie de copt. Se decoreaza cu fasii subtiri de unt si cateva rosii cherry taiate feliute, dar si un morcov fiert feliat (cel din pilaf). Se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 de minute.


Pofta Buna si Paste Fericit!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/drob-pascal.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Drob de Paste" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Drob de Paste