Mai intai, se pregateste pilaful. Se pune apa la fiert, iar cand incepe sa fiarba, se adauga legumele taiate grosier, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Supa se fierbe cam 20 de minute. Cand supa este gata, se da de pe foc si se incalzeste cuptorul. Se spala bine orezul si se asaza intr-o craticioara cu 3 linguri de ulei. Se toarna supa prin strecuratoare peste orez, astfel incat lichidul sa acopere de 2 degete orezul. Se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aprox 30 de minute.
Intre timp, se fierbe ficatul in apa cu putina sare. Se lasa apoi la racit.
Intr-un vas mare, se amesteca ficatul maruntit la robot sau blender si un castronel de pilaf (adica nu tot pilaful din craticioara, eu am facut mai mult). Se adauga frunzele de ceapa verde, mararul si patrunjelul tocate marunt si apoi, uleiul si ouale, amestecand bine.
Se asaza amestecul intr-o cratita sau tava, pe foaie de copt. Se decoreaza cu fasii subtiri de unt si cateva rosii cherry taiate feliute, dar si un morcov fiert feliat (cel din pilaf). Se presara cascavalul ras si se coace la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 de minute.
Pofta Buna si Paste Fericit!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/04/drob-pascal.html
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaEste o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boiaO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii