Drob de Miel (II)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Maruntaiele de la un miel (cca 500g) 2 oua fierte
  • 2 oua crude
  • 1 felie paine muiata in lapte
  • 1 legatura ceapa verde
  • i legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 lingura smantana
  • sare
  • piper dupa gust
  • prapurul sau o foaie de taitei
  • ulei pt uns tava

Mod de preparare

Se fierb maruntaiele in apa cu sare. Cand se racesc se trec prin masina de tocat carne, impreuna cu felia de paine muiata. Daca vrei, inima si rinichii se pot taia feliute cu cutitul. Se adauga ouale crude, smantana, sare, piper, verdeata tocata marunt, ceapa tocata cu cozi cu tot.

Se amesteca totul. Se unge o forma - dupa preferinta: tavita smaltuita sau forma de chec. Prapurul se spala si se intinde in forma, lasand mult si pe margini. Se pune 1/2 din umplutura, se pun ouale fierte - la alegere: sferturi pe toata suprafata umpluturii sau taiate in jumatati in mijlocul umpluturii-se pune restul umpluturii, se niveleaza cu lingura si se intorc marginile prapuruli peste umplutura. Se coace cca 30 de minute.
Daca il pregatesti din maruntaie cumparate separat si nu ai prapur, il coci intr-o foaie de taietei sau foaie de foitaj (cca 400g) si in acest caz ungi cu ou foaia.

Pt. persoanele care accepta mai greu mirosul carnii de miel este chiar indicat sa inlocuiasca prapurul cu orice foaie de aluat.

Se serveste intreg, pe platou sau taiat felii. Insotit neaparat de ceapa verde, ridichi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa