Se fierb maruntaiele in apa cu sare. Cand se racesc se trec prin masina de tocat carne, impreuna cu felia de paine muiata. Daca vrei, inima si rinichii se pot taia feliute cu cutitul. Se adauga ouale crude, smantana, sare, piper, verdeata tocata marunt, ceapa tocata cu cozi cu tot.
Se amesteca totul. Se unge o forma - dupa preferinta: tavita smaltuita sau forma de chec. Prapurul se spala si se intinde in forma, lasand mult si pe margini. Se pune 1/2 din umplutura, se pun ouale fierte - la alegere: sferturi pe toata suprafata umpluturii sau taiate in jumatati in mijlocul umpluturii-se pune restul umpluturii, se niveleaza cu lingura si se intorc marginile prapuruli peste umplutura. Se coace cca 30 de minute.
Daca il pregatesti din maruntaie cumparate separat si nu ai prapur, il coci intr-o foaie de taietei sau foaie de foitaj (cca 400g) si in acest caz ungi cu ou foaia.
Pt. persoanele care accepta mai greu mirosul carnii de miel este chiar indicat sa inlocuiasca prapurul cu orice foaie de aluat.
Se serveste intreg, pe platou sau taiat felii. Insotit neaparat de ceapa verde, ridichi.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii