Vad ca toata lumea se joaca de-a dovlecelul - pe la emisiuni culinare, prin reviste etc. Eu, ca fiu mai cu motz, am nascocit un mod de-a tortura dovlecelul cum n-am vazut pe ici pe colo - numai asa de-al naibii.
Voi ati observat ca dovlecelul la gratar miroase putin a peste? Adica are, cel putin la inceputul gatirii, un usor iz de peste proaspat. Ei bine, fiecare cu gusturile si mirosurile sale, dar nasul meu asa zice: ca dovlecelul necondimentat, neinverzit cu nelipsitul marar etc. aduce a peste (nu va certati cu mine, ci luati-va de nasul meu si celulele raspunzatoare de simtul olfactiv)
Astfel ca imi veni ideea de-a umple cumva dovlecel cu pasta de peste, ori ceva de genu' asta. Zis si facut: Aveam un 'mnealui macrou afumat, l-am robotit cu usturoi si zeama de lamaie, am cantat dovlecelul la mandolina si feliile subtiiiiiri obtinute le-am gratarit si umplut cu pasta de peste.
Voi puteti sa le umpleti cu ce va trece prin cap si frigider. Am facut un pure de telina si-am proptit bigudiurile pe langa. Cum afumaturii ii sade mai bine cu otet decat cu lamaie, am stropit din belsug reductie de otet balsamic + miere.
Fu tare bun!
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii