Vad ca toata lumea se joaca de-a dovlecelul - pe la emisiuni culinare, prin reviste etc. Eu, ca fiu mai cu motz, am nascocit un mod de-a tortura dovlecelul cum n-am vazut pe ici pe colo - numai asa de-al naibii.
Voi ati observat ca dovlecelul la gratar miroase putin a peste? Adica are, cel putin la inceputul gatirii, un usor iz de peste proaspat. Ei bine, fiecare cu gusturile si mirosurile sale, dar nasul meu asa zice: ca dovlecelul necondimentat, neinverzit cu nelipsitul marar etc. aduce a peste (nu va certati cu mine, ci luati-va de nasul meu si celulele raspunzatoare de simtul olfactiv)
Astfel ca imi veni ideea de-a umple cumva dovlecel cu pasta de peste, ori ceva de genu' asta. Zis si facut: Aveam un 'mnealui macrou afumat, l-am robotit cu usturoi si zeama de lamaie, am cantat dovlecelul la mandolina si feliile subtiiiiiri obtinute le-am gratarit si umplut cu pasta de peste.
Voi puteti sa le umpleti cu ce va trece prin cap si frigider. Am facut un pure de telina si-am proptit bigudiurile pe langa. Cum afumaturii ii sade mai bine cu otet decat cu lamaie, am stropit din belsug reductie de otet balsamic + miere.
Fu tare bun!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSe fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!
Rulouri din piept de pui cu carnati si castravecioriMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii