Vad ca toata lumea se joaca de-a dovlecelul - pe la emisiuni culinare, prin reviste etc. Eu, ca fiu mai cu motz, am nascocit un mod de-a tortura dovlecelul cum n-am vazut pe ici pe colo - numai asa de-al naibii.
Voi ati observat ca dovlecelul la gratar miroase putin a peste? Adica are, cel putin la inceputul gatirii, un usor iz de peste proaspat. Ei bine, fiecare cu gusturile si mirosurile sale, dar nasul meu asa zice: ca dovlecelul necondimentat, neinverzit cu nelipsitul marar etc. aduce a peste (nu va certati cu mine, ci luati-va de nasul meu si celulele raspunzatoare de simtul olfactiv)
Astfel ca imi veni ideea de-a umple cumva dovlecel cu pasta de peste, ori ceva de genu' asta. Zis si facut: Aveam un 'mnealui macrou afumat, l-am robotit cu usturoi si zeama de lamaie, am cantat dovlecelul la mandolina si feliile subtiiiiiri obtinute le-am gratarit si umplut cu pasta de peste.
Voi puteti sa le umpleti cu ce va trece prin cap si frigider. Am facut un pure de telina si-am proptit bigudiurile pe langa. Cum afumaturii ii sade mai bine cu otet decat cu lamaie, am stropit din belsug reductie de otet balsamic + miere.
Fu tare bun!
Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCum pot sa va descriu eu aceasta prajitura? Nu as vrea sa spun prea multe, nu ca nu merita, dar e prea grozava ca sa ma...
Prajitura cu nuca si crema de ciocolata albaDescopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat
Comentarii