Dantelute Comestibile

Complexitate
redusa
Dantelute Comestibile

Ingrediente

  • branzeturi de buna calitate
  • ierburi fin tocate (optional)

Mod de preparare

Iaca-ta un mod traznit de-a trata branza "nobila"...
Am pus ghilimelele pentru ca la noi nici branza nobila nu este intotdeuna ceea asteptam de la ea ... Asa ca nu incercati mestesugirea asta decat de la parmezan in sus ...

Eu am facut initial cu romanescul cascaval - simplu sau afumat - nu merge, a doua zi e atat de uscat si fara coeficient de "crantz" incat e bun de dat la soareci!!!

Asa ca luati-va o bucata sanatoasa de branza buna, grasa, (Parmezan, Cedar etc.) si dati-o prin razatoare: cu gaurele mici daca doriti o dantelarie Lyoneza ori pe partea cu gaurele mari pentru o dantela mai din popor.

Preincalziti cuptorul, nu prea tare - 180 de grade ar fi suficient - puneti o coala de hartie de copt pe fundul unei tave si presarati razatura in forme rotunde, nu inainte de-a o zburli tare - in felul acesta se obtine o "dantelarie" si nu o masa de branza topita ...

5-6 minute la cuptor sunt de ajuns ca branza sa se topeasca si (acum vine greul afacerii) scoateti tava, desprindeti usor cerculetele moi, cu ajutorul unei spatule, puneti-le pe o farfurie rece sau, asa fierbinti cum sunt, asterneti-le pe un sucitor si dati-le o forma de petala.

Aici aveti nenumarate posibilitati: ovale, barcute, petale, evantai, fustitze etc. Depinde, fireste, de ceea ce aveti de gand sa faceti cu ele ...

Razatura asta se poate aroma, inainte de-a fi pusa la cuptor, cu firisoare de marar, rozmarin fin tocat sau ce va trece prin cap in momentul cand i puneti gand rau, eh ...

Se pot servi ca atare, crantzuri inmuiate in sosuri ori salate - ca aperitiv - sau ca decoratiuni comestibile ale unor preparate calde care cer un mic accent de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Socată reţeta bunicii
3
Bauturi

Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii
Tort din crema de zahar ars
4
Dulciuri

Tort din crema de zahar ars

Tort din crema de zahar ars
Salata de fasole rosii cu legume
5
Salate

Salata de fasole rosii cu legume

Salata de fasole rosii cu legume
Parteneri
Chifle cu unt si seminte de susan
Bucataras.RO

Chifle cu unt si seminte de susan

Imi place sa ma joc cu aluaturile, clar! Asa ca incerc orice combinatie, atat la paine cat si la placinte sau altele. De...

Chifle cu unt si seminte de susan
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute