Iaca-ta un mod traznit de-a trata branza "nobila"...
Am pus ghilimelele pentru ca la noi nici branza nobila nu este intotdeuna ceea asteptam de la ea ... Asa ca nu incercati mestesugirea asta decat de la parmezan in sus ...
Eu am facut initial cu romanescul cascaval - simplu sau afumat - nu merge, a doua zi e atat de uscat si fara coeficient de "crantz" incat e bun de dat la soareci!!!
Asa ca luati-va o bucata sanatoasa de branza buna, grasa, (Parmezan, Cedar etc.) si dati-o prin razatoare: cu gaurele mici daca doriti o dantelarie Lyoneza ori pe partea cu gaurele mari pentru o dantela mai din popor.
Preincalziti cuptorul, nu prea tare - 180 de grade ar fi suficient - puneti o coala de hartie de copt pe fundul unei tave si presarati razatura in forme rotunde, nu inainte de-a o zburli tare - in felul acesta se obtine o "dantelarie" si nu o masa de branza topita ...
5-6 minute la cuptor sunt de ajuns ca branza sa se topeasca si (acum vine greul afacerii) scoateti tava, desprindeti usor cerculetele moi, cu ajutorul unei spatule, puneti-le pe o farfurie rece sau, asa fierbinti cum sunt, asterneti-le pe un sucitor si dati-le o forma de petala.
Aici aveti nenumarate posibilitati: ovale, barcute, petale, evantai, fustitze etc. Depinde, fireste, de ceea ce aveti de gand sa faceti cu ele ...
Razatura asta se poate aroma, inainte de-a fi pusa la cuptor, cu firisoare de marar, rozmarin fin tocat sau ce va trece prin cap in momentul cand i puneti gand rau, eh ...
Se pot servi ca atare, crantzuri inmuiate in sosuri ori salate - ca aperitiv - sau ca decoratiuni comestibile ale unor preparate calde care cer un mic accent de branza.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSe fac usor si sunt delicioase! Noi le-am servit alaturi de un piure de cartofi cu marar!
Rulouri din piept de pui cu carnati si castravecioriMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii