Dantelute Comestibile

Complexitate
redusa
Dantelute Comestibile

Ingrediente

  • branzeturi de buna calitate
  • ierburi fin tocate (optional)

Mod de preparare

Iaca-ta un mod traznit de-a trata branza "nobila"...
Am pus ghilimelele pentru ca la noi nici branza nobila nu este intotdeuna ceea asteptam de la ea ... Asa ca nu incercati mestesugirea asta decat de la parmezan in sus ...

Eu am facut initial cu romanescul cascaval - simplu sau afumat - nu merge, a doua zi e atat de uscat si fara coeficient de "crantz" incat e bun de dat la soareci!!!

Asa ca luati-va o bucata sanatoasa de branza buna, grasa, (Parmezan, Cedar etc.) si dati-o prin razatoare: cu gaurele mici daca doriti o dantelarie Lyoneza ori pe partea cu gaurele mari pentru o dantela mai din popor.

Preincalziti cuptorul, nu prea tare - 180 de grade ar fi suficient - puneti o coala de hartie de copt pe fundul unei tave si presarati razatura in forme rotunde, nu inainte de-a o zburli tare - in felul acesta se obtine o "dantelarie" si nu o masa de branza topita ...

5-6 minute la cuptor sunt de ajuns ca branza sa se topeasca si (acum vine greul afacerii) scoateti tava, desprindeti usor cerculetele moi, cu ajutorul unei spatule, puneti-le pe o farfurie rece sau, asa fierbinti cum sunt, asterneti-le pe un sucitor si dati-le o forma de petala.

Aici aveti nenumarate posibilitati: ovale, barcute, petale, evantai, fustitze etc. Depinde, fireste, de ceea ce aveti de gand sa faceti cu ele ...

Razatura asta se poate aroma, inainte de-a fi pusa la cuptor, cu firisoare de marar, rozmarin fin tocat sau ce va trece prin cap in momentul cand i puneti gand rau, eh ...

Se pot servi ca atare, crantzuri inmuiate in sosuri ori salate - ca aperitiv - sau ca decoratiuni comestibile ale unor preparate calde care cer un mic accent de branza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Chec marmorat
1
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Amandine III
3
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura Cappuccino
4
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Chec tigrat
5
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Parteneri
Prajitura cu jeleu de citrice
Bucataras.RO

Prajitura cu jeleu de citrice

Dragii mei, va poftesc la o prajiturica racoritoare inspirata de fiul meu. Am mers in vizita la prietenii nostri, iar el si-a...

Prajitura cu jeleu de citrice
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia