Ingrediente
● 4 cuiburi de fidea, |
● 4 linguri de cubulete de rosii in bulion, |
● o mana de baby spanac, |
● o legatura de patrunjel |
● 2-3 catei de usturoi, |
● ulei de masline, |
● 4 bucatele de branza dulce, |
● 4 oua de prepelita, |
● sare, |
● piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min

GĂTIRE
15min

PORȚII
2 portii
Se fierbe intr-o craticioara apa cu un praf de sare si un strop de ulei, cand incepe sa clocoteasca, scufundam fiecare cuib de fidea si lasam la foc mic 4-5 minute,apoi le scoatem cu o spumiera si le punem in strecuratoare,le trecem sub jet de apa rece si lasam la scurs.
Intre timp oparim baby spanacul,oprim cateva frunze si restul il trecem sub jet de apa rece,stoarcem bine de apa si il blenduim cu patrunjelul,usturoiul,100 ml ulei de masline,sare si piper.Obtinem un sos aromat si delicat.
Fiecare cuib de fidea scurs bine se aseaza in forma de briose(eu am pus si hartie de briose in forma pentru a scoate cuiburile mai usor din forma)le ,,infoiem" cu o fuculita si strecuram intre straturile de fidea cubuletele de rosii si frunzulitele de spanac oprite.Deasupra turnam uniform sosul verde si bulionul ramas,in mijlocul cuibului spargem cate un ou de prepelita si punem alaturi o bucatica de branza dulce.Dam forma la cuptor cca 7-10 minute,pana se face oul apoi oprim focul.Lasam cuiburile sa se racoreasca si abia apoi le scoate din forma si indepartam hartia.
Se pot servi si calde dar sunt la fel de,delicioase si reci.
Pofta buna Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cuibulete de fidea delicioase si aromate" nu uita sa ii faci un review.
Intre timp oparim baby spanacul,oprim cateva frunze si restul il trecem sub jet de apa rece,stoarcem bine de apa si il blenduim cu patrunjelul,usturoiul,100 ml ulei de masline,sare si piper.Obtinem un sos aromat si delicat.
Fiecare cuib de fidea scurs bine se aseaza in forma de briose(eu am pus si hartie de briose in forma pentru a scoate cuiburile mai usor din forma)le ,,infoiem" cu o fuculita si strecuram intre straturile de fidea cubuletele de rosii si frunzulitele de spanac oprite.Deasupra turnam uniform sosul verde si bulionul ramas,in mijlocul cuibului spargem cate un ou de prepelita si punem alaturi o bucatica de branza dulce.Dam forma la cuptor cca 7-10 minute,pana se face oul apoi oprim focul.Lasam cuiburile sa se racoreasca si abia apoi le scoate din forma si indepartam hartia.
Se pot servi si calde dar sunt la fel de,delicioase si reci.
Pofta buna Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cuibulete de fidea delicioase si aromate" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany