Crutoane Aromate cu Turmeric si Oregano

Complexitate
redusa
Crutoane Aromate cu Turmeric si Oregano

Ingrediente

  • -felii de paine, mai vechi de 1 zi (aproximativ 250 g)
  • -1 lingurita pudra de turmeric (curcuma)
  • -3 linguri ulei
  • -1/2 lingurita sare sau dupa gust
  • -1/2 lingurita oregano uscat sau dupa gust

Mod de preparare

Taiati feliile de paine (cu sau fara coaja, dupa preferinta) in cubulete potrivite, cu latura de aproximativ 1 cm. Puneti-le intr-o tava. Separat, incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati turmericul si lasati pe foc mic, amestecand continuu, doar 1 min, cat sa-si elibereze culoarea si aromele.

Picurati uniform continutul din tigaie peste bucatelele de paine, sarati si presarati cu oregano, dupa gust. Amestecati, astfel incat, mirodeniile sa fie uniform distribuite si sa ajunga pe toate fetele cubuletelor de paine

Dati tava la cuptorul preancalzit, pentru circa 15 min, la 180 grade, pana ce painea se rumeneste, timp in care, intoarceti de 2- 3 ori crutoanele pentru a se auri uniform. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin, dupa cum va place, dar aveti grija sa nu le ardeti.

Lasati sa se racoreasca 5 min inainte de a fi intrebuintate. Serviti simple, ca snack; langa o bere sau suc de rosii; folositi-le la rulade, salate, langa legume ori supe- crema, etc.
O alta modalitate de preparare ar fi sa prajiti crutoanelor de paine intr-o tigaie larga cu putin ulei. Prin miscari scurte din incheietura mainii, scuturati in mod repetat tigaia, astfel incat crutoanele sa se mentina in miscare aproape permanenta pana ce acestea sunt prajite si rumenite frumos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura