Taiati feliile de paine (cu sau fara coaja, dupa preferinta) in cubulete potrivite, cu latura de aproximativ 1 cm. Puneti-le intr-o tava. Separat, incingeti uleiul intr-o tigaie, adaugati turmericul si lasati pe foc mic, amestecand continuu, doar 1 min, cat sa-si elibereze culoarea si aromele.
Picurati uniform continutul din tigaie peste bucatelele de paine, sarati si presarati cu oregano, dupa gust. Amestecati, astfel incat, mirodeniile sa fie uniform distribuite si sa ajunga pe toate fetele cubuletelor de paine
Dati tava la cuptorul preancalzit, pentru circa 15 min, la 180 grade, pana ce painea se rumeneste, timp in care, intoarceti de 2- 3 ori crutoanele pentru a se auri uniform. Puteti sa le prajiti mai mult sau mai putin, dupa cum va place, dar aveti grija sa nu le ardeti.
Lasati sa se racoreasca 5 min inainte de a fi intrebuintate. Serviti simple, ca snack; langa o bere sau suc de rosii; folositi-le la rulade, salate, langa legume ori supe- crema, etc.
O alta modalitate de preparare ar fi sa prajiti crutoanelor de paine intr-o tigaie larga cu putin ulei. Prin miscari scurte din incheietura mainii, scuturati in mod repetat tigaia, astfel incat crutoanele sa se mentina in miscare aproape permanenta pana ce acestea sunt prajite si rumenite frumos.
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorClatite pufoase reteta Ia sa vedeti voi ce-am mai mesterit eu impreuna cu Breville Panini Maker 😉 Niste clatite pufoase...
Clatite pufoase reteta cu afineIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii