Cele 3 linguri de ulei din seminte de struguri se amesteca cu sare, piper, praf de usturoi (sau crud si bine pisat) si se intinde cu o pensula pe feliile de bagheta care au fost taiate cat mai oblic posibil.
Se prajesc in cuptor pana prind o crusta aurie, frumoasa. Intre timp se taie doua felii dintr-un bulb de fenicul si se prajesc in foarte putin ulei, pana prind o culoare aurie. Se scot pe un servetel absorbant, se scurg bine de ulei.
Feliile de paine deja sunt prajite, le scoatem din cuptor, aranjam pe ele cate o felie de fenicul pe care o infasuram in cate o felie de prosciutto sau somon afumat. Mai adaugam putin ulei in tigaia in care am prajit feniculul si prajim si cele doua oua de prepelita (ochiuri). Cand le scoatem din tigaie le punem pe un servetel absorbant sa scoatem cat mai multa grasime din ele.
Peste sunca/somon asezam cate un ochi de ou, presaram putin parmesan ras deasupra si servim. Daca se pregatesc crostatele mai din timp, inainte de servire ele se vor pune in cuptor pentru cateva minute doar cat se le incalzim putin dupa care, cand le scoatem le presaram cu parmesan ras si servim caldute.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii