Crostata cu Fenicul, Ou de Prepelita si Prosciutto

Postat pe: 09-01-2013
(2)

Ingrediente

2-3 felii de bagheta (eu am folosit capatul de la o franzele normala ca sa am feliile micute)
2 felii de fenicul
3 linfguri de ulei de seminte de struguri (sau ce preferati)
sare, piper si praf de usturoi dupa dorinta
2 feliute de prosciutto (se poate folosi somon afumat dar eu nu am avut)
2 oua de prepelita (sau normale)
ulei pentru prajit fenelul si ouale
parmesan pentru decor

Mod de preparare

Cele 3 linguri de ulei din seminte de struguri se amesteca cu sare, piper, praf de usturoi (sau crud si bine pisat) si se intinde cu o pensula pe feliile de bagheta care au fost taiate cat mai oblic posibil.

Se prajesc in cuptor pana prind o crusta aurie, frumoasa. Intre timp se taie doua felii dintr-un bulb de fenicul si se prajesc in foarte putin ulei, pana prind o culoare aurie. Se scot pe un servetel absorbant, se scurg bine de ulei.

Feliile de paine deja sunt prajite, le scoatem din cuptor, aranjam pe ele cate o felie de fenicul pe care o infasuram in cate o felie de prosciutto sau somon afumat. Mai adaugam putin ulei in tigaia in care am prajit feniculul si prajim si cele doua oua de prepelita (ochiuri). Cand le scoatem din tigaie le punem pe un servetel absorbant sa scoatem cat mai multa grasime din ele.

Peste sunca/somon asezam cate un ochi de ou, presaram putin parmesan ras deasupra si servim. Daca se pregatesc crostatele mai din timp, inainte de servire ele se vor pune in cuptor pentru cateva minute doar cat se le incalzim putin dupa care, cand le scoatem le presaram cu parmesan ras si servim caldute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crostata cu Fenicul, Ou de Prepelita si Prosciutto" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

pupi
•  12.01.2013 21:45:33

Ele se asimileaza in organism in functie de nevoia acestuia, fara a-i produce efecte negative. Studiile au demonstrat ca multe dintre efectele favorabile ale oului de prepelita se datoreaza lipsei colesterolului si continutului ridicat de proteine, motiv pentru care ouale de prepelita sunt singurele oua dietetice. Pe langa continutul ridicat de proteine, acestea mai contin si o serie de glucide care nu aduc efecte negative in cazul persoanelor de diabet sau alte boli in care glucidele sunt interzise. In plus sunt bogate si in lipide, lecitine, aminoacizi esentiali si factori antialergici. Nu in ultimul rand, s-a demonstrat ca ouale de prepelita mai contin doua substante capabile sa refaca celulele si sa curete vasele sanguine de depunerile de colesterol.

Bolile impotriva carora ouale de prepelita sunt foarte benefice

Studiile au demonstrat ca pe baza unor cure cu oua de prepelita se refac organele slabite din cauza suprasolicitarii, se imbunatateste functionarea cordului si se trece cu o oarecare usurinta de stres si epuizare, dupa interventii chirurgicale. De asemenea, in cazuri precum boli de rinichi, ficat, oftalmologice, ORL si biliare, specialistii recomanda cura cu oua de prepelita. Mai mult, alte studii au aratat ca in urma unei cure cu oua de prepelita celulele nervoase vor fi protejate si se va mari capacitatea de memorare. In plus, pe langa aceste beneficii, ouale de prepelita contribuie foarte mult si la tratarea astmului bronsic, TBC-ului, rinitei alergice, eczemelor, alergiilor, hipercolesterolemiei si impotentei sexuale.

pupi
•  12.01.2013 21:41:00

Ouăle de prepelițe cresc fertilitatea și stimulează memoria

Un ou de prepeliță are de cinci ori mai mult fosfor decât un ou de găină, de 7,5 ori mai mult fier, de șase ori mai multă vitamina B1 și de 15 ori mai multă vitamina B2.

De aceea, sunt mai recomandate din punct de vedere medical decât cele de găină. Ouăle sunt folosite încă din antichitate de chinezi și egipteni. Dacă în urmă cu 4.000 de ani, tratau astmul bronșic și infertilitatea, în prezent, sunt folosite în terapia bolilor renale, în diete și cure de slăbire, afecțiuni hepatice, cardiace și gastrice.

Chiar și copiilor le sunt indicate, pentru că întăresc imunitatea și ajută la fixarea calciului în oase, iar, în timpul examenelor, îmbunătățesc memoria




Oule de prepelita

Atat carnea cat si ouale de prepelita aduc foarte multe beneficii organismului. In urma studiilor s-a demonstrat ca fata de oul de gaina, cel de prepelita are in compozitie cu aproximativ de opt ori mai mult fier, de cinci ori mai mult fosfor, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. In plus, oul de prepelita are un continut foarte bogat si de vitamine (A, D si E), dar si de calciu, sulf, zinc si potasiu. Mai mult, ouale de prepelita au proprietatea de a revitaliza organismul, contribuie la buna functionare a inimii, actioneaza benefic asupra aciditatii gastrice, sunt un aliat puternic in cazul bolilor de rinichi sau ficat, contribuie la buna functionare a creierului si intaresc sistemul imunitar. Unii specialisti spun ca oul de prepelita are si efecte benefice impotriva alergiilor.

Aceste efecte constau in diminuarea cantitatii unor anticorpi din organism responsabili de aparitia reactiilor alergice. De asemenea, pe baza studiilor s-a aratat ca ouale de prepelita au actiuni benefice in perioada pre si post natala, dar si dupa efectuarea interventiilor chirurgicale si radioterapiilor. In plus, aceste oua sunt recunoscute pentru capacitatea de a intarzia efectele imbatranirii si contribuie la formarea unor neuroni din sistemul nervos central, la copii. Este cunoscut faptul ca in orice terapie alimentatia este foarte importanta, iar specialistii spun ca ouale de prepelita nu aduc actiuni negative asupra organelor interne (de exemplu sa oboseasca ficatul, rinichii sau pancreasul), din contra, sunt un produs natural, ceea ce le face foarte utile pentru orice organism uman. Ele se asimileaza in organism in functie de nevoia acestuia, fara a-i prod

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crostata cu Fenicul, Ou de Prepelita si Prosciutto