Crostata cu Fenicul, Ou de Prepelita si Prosciutto

Complexitate
redusa
Crostata cu Fenicul, Ou de Prepelita si Prosciutto

Ingrediente

  • 2-3 felii de bagheta (eu am folosit capatul de la o franzele normala ca sa am feliile micute)
  • 2 felii de fenicul
  • 3 linfguri de ulei de seminte de struguri (sau ce preferati)
  • sare, piper si praf de usturoi dupa dorinta
  • 2 feliute de prosciutto (se poate folosi somon afumat dar eu nu am avut)
  • 2 oua de prepelita (sau normale)
  • ulei pentru prajit fenelul si ouale
  • parmesan pentru decor

Mod de preparare

Cele 3 linguri de ulei din seminte de struguri se amesteca cu sare, piper, praf de usturoi (sau crud si bine pisat) si se intinde cu o pensula pe feliile de bagheta care au fost taiate cat mai oblic posibil.

Se prajesc in cuptor pana prind o crusta aurie, frumoasa. Intre timp se taie doua felii dintr-un bulb de fenicul si se prajesc in foarte putin ulei, pana prind o culoare aurie. Se scot pe un servetel absorbant, se scurg bine de ulei.

Feliile de paine deja sunt prajite, le scoatem din cuptor, aranjam pe ele cate o felie de fenicul pe care o infasuram in cate o felie de prosciutto sau somon afumat. Mai adaugam putin ulei in tigaia in care am prajit feniculul si prajim si cele doua oua de prepelita (ochiuri). Cand le scoatem din tigaie le punem pe un servetel absorbant sa scoatem cat mai multa grasime din ele.

Peste sunca/somon asezam cate un ochi de ou, presaram putin parmesan ras deasupra si servim. Daca se pregatesc crostatele mai din timp, inainte de servire ele se vor pune in cuptor pentru cateva minute doar cat se le incalzim putin dupa care, cand le scoatem le presaram cu parmesan ras si servim caldute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute