Crostata cu Fenicul, Ou de Prepelita si Prosciutto

Complexitate
redusa
Crostata cu Fenicul, Ou de Prepelita si Prosciutto

Ingrediente

  • 2-3 felii de bagheta (eu am folosit capatul de la o franzele normala ca sa am feliile micute)
  • 2 felii de fenicul
  • 3 linfguri de ulei de seminte de struguri (sau ce preferati)
  • sare, piper si praf de usturoi dupa dorinta
  • 2 feliute de prosciutto (se poate folosi somon afumat dar eu nu am avut)
  • 2 oua de prepelita (sau normale)
  • ulei pentru prajit fenelul si ouale
  • parmesan pentru decor

Mod de preparare

Cele 3 linguri de ulei din seminte de struguri se amesteca cu sare, piper, praf de usturoi (sau crud si bine pisat) si se intinde cu o pensula pe feliile de bagheta care au fost taiate cat mai oblic posibil.

Se prajesc in cuptor pana prind o crusta aurie, frumoasa. Intre timp se taie doua felii dintr-un bulb de fenicul si se prajesc in foarte putin ulei, pana prind o culoare aurie. Se scot pe un servetel absorbant, se scurg bine de ulei.

Feliile de paine deja sunt prajite, le scoatem din cuptor, aranjam pe ele cate o felie de fenicul pe care o infasuram in cate o felie de prosciutto sau somon afumat. Mai adaugam putin ulei in tigaia in care am prajit feniculul si prajim si cele doua oua de prepelita (ochiuri). Cand le scoatem din tigaie le punem pe un servetel absorbant sa scoatem cat mai multa grasime din ele.

Peste sunca/somon asezam cate un ochi de ou, presaram putin parmesan ras deasupra si servim. Daca se pregatesc crostatele mai din timp, inainte de servire ele se vor pune in cuptor pentru cateva minute doar cat se le incalzim putin dupa care, cand le scoatem le presaram cu parmesan ras si servim caldute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosi umplute
4
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie