Cele 3 linguri de ulei din seminte de struguri se amesteca cu sare, piper, praf de usturoi (sau crud si bine pisat) si se intinde cu o pensula pe feliile de bagheta care au fost taiate cat mai oblic posibil.
Se prajesc in cuptor pana prind o crusta aurie, frumoasa. Intre timp se taie doua felii dintr-un bulb de fenicul si se prajesc in foarte putin ulei, pana prind o culoare aurie. Se scot pe un servetel absorbant, se scurg bine de ulei.
Feliile de paine deja sunt prajite, le scoatem din cuptor, aranjam pe ele cate o felie de fenicul pe care o infasuram in cate o felie de prosciutto sau somon afumat. Mai adaugam putin ulei in tigaia in care am prajit feniculul si prajim si cele doua oua de prepelita (ochiuri). Cand le scoatem din tigaie le punem pe un servetel absorbant sa scoatem cat mai multa grasime din ele.
Peste sunca/somon asezam cate un ochi de ou, presaram putin parmesan ras deasupra si servim. Daca se pregatesc crostatele mai din timp, inainte de servire ele se vor pune in cuptor pentru cateva minute doar cat se le incalzim putin dupa care, cand le scoatem le presaram cu parmesan ras si servim caldute.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaDescopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...
Gogosi umpluteO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii