Croque Soufle

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Croque Soufle

Ingrediente

  • 3 chifle vechi de o zi;
  • -200 g slanina afumata;
  • -200 g ceapa rosie;
  • -2 linguri unt;
  • -1/2 legatura patrunjel
  • tocat marunt;
  • -3 oua;
  • -300 ml lapte;
  • -100 ml smantana;
  • -sare
  • -piper
  • -nucsoara

Mod de preparare

Chiflele se taie felii subtiri, slaninuta fasii, iar ceapa rondele.
Se incinge untul si se calesc fasiile de slaninuta si apoi ceapa (circa 5 minute).
Se ia de pe foc.

Se toaca marunt patrunjelul si se pune deoparte 1 lingura, iar restul se adauga la amestecul de ceapa.
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Se bat ouale cu laptele, smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge o forma de sufleu si se aseaza inauntru straturi de felii de chifla, alternand cu amestecul de ceapa.
Se toarna compozitia de oua si se coace sufleul in cuptorul incins, 25-30 de minute, la foc potrivit, pana devine rumen-auriu si ouale s-au inchegat.

Cine doreste, cu 5 minute inainte de a fi gata, se presara parmesan (cascaval) ras si se da din nou la cuptor.
Se serveste cald, presarat cu restul de patrunjel.

Aluatul crocant detine cheia catre inima oricarui gurmand!
Coaceti cruste crocante!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
Bucataras.RO

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)

Astazi vin cu o reteta ideala pentru caldura de afara, supa de rosii coapte cu usturoi, servita rece, cu legume proaspete gen...

Supa de rosii coapte cu usturoi (Gazpacho)
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola