Chiflele se taie felii subtiri, slaninuta fasii, iar ceapa rondele.
Se incinge untul si se calesc fasiile de slaninuta si apoi ceapa (circa 5 minute).
Se ia de pe foc.
Se toaca marunt patrunjelul si se pune deoparte 1 lingura, iar restul se adauga la amestecul de ceapa.
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Se bat ouale cu laptele, smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se unge o forma de sufleu si se aseaza inauntru straturi de felii de chifla, alternand cu amestecul de ceapa.
Se toarna compozitia de oua si se coace sufleul in cuptorul incins, 25-30 de minute, la foc potrivit, pana devine rumen-auriu si ouale s-au inchegat.
Cine doreste, cu 5 minute inainte de a fi gata, se presara parmesan (cascaval) ras si se da din nou la cuptor.
Se serveste cald, presarat cu restul de patrunjel.
Aluatul crocant detine cheia catre inima oricarui gurmand!
Coaceti cruste crocante!
Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatDelicioase pentru cei mici dar si pentru cei mari :) la micul dejun sau cand ai pofta de ceva bun!
Briose pufoaseCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii