Croque Soufle

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

3 chifle vechi de o zi
200 g slanina afumata
200 g ceapa rosie
2 linguri unt
1/2 legatura patrunjel
tocat marunt
3 oua
300 ml lapte
100 ml smantana
sare
piper
nucsoara

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Chiflele se taie felii subtiri, slaninuta fasii, iar ceapa rondele.
Se incinge untul si se calesc fasiile de slaninuta si apoi ceapa (circa 5 minute).
Se ia de pe foc.

Se toaca marunt patrunjelul si se pune deoparte 1 lingura, iar restul se adauga la amestecul de ceapa.
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius.
Se bat ouale cu laptele, smantana si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Se unge o forma de sufleu si se aseaza inauntru straturi de felii de chifla, alternand cu amestecul de ceapa.
Se toarna compozitia de oua si se coace sufleul in cuptorul incins, 25-30 de minute, la foc potrivit, pana devine rumen-auriu si ouale s-au inchegat.

Cine doreste, cu 5 minute inainte de a fi gata, se presara parmesan (cascaval) ras si se da din nou la cuptor.
Se serveste cald, presarat cu restul de patrunjel.

Aluatul crocant detine cheia catre inima oricarui gurmand!
Coaceti cruste crocante!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Croque Soufle" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

alinaraluca2000
•  23.03.2009 20:00:56

nu conteaza, bine ca a fost medaliata.... am preparat-o la acest sfarsit de saptamana (numai ca am mai adaugat ceva la ingrediente) si este foarte buna!!!!!!!!

adi
•  19.03.2009 13:00:31

da administratorul e oleaca chior :)) scuze :)

LORY
•  18.03.2009 13:53:31

Lucia interesanta reteta ta!!!!.....administratorul ar trebui sa modifice la prezentarea din Reteta saptamanii....findca nu e o reteta de POST!!!

elenna
•  15.03.2009 20:33:59

nu ma pricep dar preparatul apare la sectiunea de post....este chiar medaliat pentru asta... repet: slanina afumata de post????......

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Croque Soufle