Creveti (decorticati) cu Garnitura de Legume

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g creveti decorticati
  • 5 linguri faina alba
  • 1 lingura boia dulce
  • 5 catei de usturoi
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 1 lamaie
  • 1 varf lingurita de sare si sde busuioc
  • 50g unt
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se ia faina, boia dulce, piper sare si putin busuioc, se amesteca ingredientele dupa care se tavalesc crevetii. Intre timp se topeste untul in tigaie, cand este incinsa tigaia se dau la tigaie crevetii 2 min pe o parte si 2 pe cealalta, se scot si se pun pe servetele de hartie, sa absoarba grasimea.

Se mai adauga in tigaie putin unt si legumele taiate cubulete. Cand sunt calite legumele se adauga 100g ketchup sau bulion si 50 ml vin. Se adauga usturoiul taiat in sos, dupa care se presara patrunjelul verde.

Dupa ce este totul gata pe creveti se stropeste cu zeama lamaie.

Va dorim POFTA BUNA!
Se servesc calzi in compania unui vin alb.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate