Crenvusti, Carnaciori de Bere in Aluat Dospit

Complexitate
redusa
Crenvusti, Carnaciori de Bere in Aluat Dospit

Ingrediente

  • 30 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 3 cartofi
  • 12 buc crenvusti
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

In cei 300 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie, 1 lingurita zahar, si 1/2 lingurita sare. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi ii zdrobim si ii lasam la racit.

Intr-un vas punem faina la care adaugam cartofii, laptele in care am dizolvat drojdia si incepem sa framantam circa 2-3 minute, pana aluatul se omogenizeaza. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit aluatul, il intindem cam de jumate centimetru grosime.

Crenvustii ii taiem in patru sa obtinem "piticoti".

Aluatul intins il vom taia in bucati dreptunghiulare (sa avem grija sa ne iasa 48 de dreptunghiuri) si bucatile de crenvusti le vom rula in acet aluat taiat.

Intr-o tava punem hartie de copt, o ungem cu putin ulei si asezam mini rulourile in asa fel incat sa fie un pic de distanta intre ele deoarece la copt aluatul mai creste. Se ung rulourile cu oul batut in care pune si un pic de sare si apoi dam la cuptorul preincalzit initial la foc mare aproximativ 5 minute apoi reducem focul la economic si il coacem pana dein frumos auriii deasupra.
Mini rulourile se pot umple si cu carnaciori de bere, dar si cu cascaval, in acest caz trebuie sa inchidem si capetele rulourilor sa nu curga cascavalul in timpul coacerii.

Se pot servi calde sau reci cu mustar, ketchup, sau crema de hrean fiind foarte bine acompaniate de o bere rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa