Crenvusti, Carnaciori de Bere in Aluat Dospit

Complexitate
redusa
Crenvusti, Carnaciori de Bere in Aluat Dospit

Ingrediente

  • 30 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • 500 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 3 cartofi
  • 12 buc crenvusti
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

In cei 300 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie, 1 lingurita zahar, si 1/2 lingurita sare. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi ii zdrobim si ii lasam la racit.

Intr-un vas punem faina la care adaugam cartofii, laptele in care am dizolvat drojdia si incepem sa framantam circa 2-3 minute, pana aluatul se omogenizeaza. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit aluatul, il intindem cam de jumate centimetru grosime.

Crenvustii ii taiem in patru sa obtinem "piticoti".

Aluatul intins il vom taia in bucati dreptunghiulare (sa avem grija sa ne iasa 48 de dreptunghiuri) si bucatile de crenvusti le vom rula in acet aluat taiat.

Intr-o tava punem hartie de copt, o ungem cu putin ulei si asezam mini rulourile in asa fel incat sa fie un pic de distanta intre ele deoarece la copt aluatul mai creste. Se ung rulourile cu oul batut in care pune si un pic de sare si apoi dam la cuptorul preincalzit initial la foc mare aproximativ 5 minute apoi reducem focul la economic si il coacem pana dein frumos auriii deasupra.
Mini rulourile se pot umple si cu carnaciori de bere, dar si cu cascaval, in acest caz trebuie sa inchidem si capetele rulourilor sa nu curga cascavalul in timpul coacerii.

Se pot servi calde sau reci cu mustar, ketchup, sau crema de hrean fiind foarte bine acompaniate de o bere rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie