Crenvusti, Carnaciori de Bere in Aluat Dospit

Postat pe: 21-11-2010
(3)

Ingrediente

30 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
1/2 lingurita sare
300 ml lapte
500 gr faina
50 ml ulei
3 cartofi
12 buc crenvusti
1 ou pentru uns

Mod de preparare

In cei 300 ml lapte caldut dizolvam 30 gr drojdie, 1 lingurita zahar, si 1/2 lingurita sare. Cartofii se fierb in apa cu sare apoi ii zdrobim si ii lasam la racit.

Intr-un vas punem faina la care adaugam cartofii, laptele in care am dizolvat drojdia si incepem sa framantam circa 2-3 minute, pana aluatul se omogenizeaza. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit aluatul, il intindem cam de jumate centimetru grosime.

Crenvustii ii taiem in patru sa obtinem "piticoti".

Aluatul intins il vom taia in bucati dreptunghiulare (sa avem grija sa ne iasa 48 de dreptunghiuri) si bucatile de crenvusti le vom rula in acet aluat taiat.

Intr-o tava punem hartie de copt, o ungem cu putin ulei si asezam mini rulourile in asa fel incat sa fie un pic de distanta intre ele deoarece la copt aluatul mai creste. Se ung rulourile cu oul batut in care pune si un pic de sare si apoi dam la cuptorul preincalzit initial la foc mare aproximativ 5 minute apoi reducem focul la economic si il coacem pana dein frumos auriii deasupra.
Mini rulourile se pot umple si cu carnaciori de bere, dar si cu cascaval, in acest caz trebuie sa inchidem si capetele rulourilor sa nu curga cascavalul in timpul coacerii.

Se pot servi calde sau reci cu mustar, ketchup, sau crema de hrean fiind foarte bine acompaniate de o bere rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crenvusti, Carnaciori de Bere in Aluat Dospit" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

nicoleta15
•  13.01.2010 16:34:47

Ce bine arata

Leila
•  13.04.2009 21:21:07

Crenvustii nu ii fierbi . Cartofii ii cureti ii tai si ii fierbi .

andreeha
•  10.04.2009 15:54:03

crenvustii se fierb sau se infasoara asa nefierti? iar cartofii se fierb in coaja? multe din retetele tale le-am incercat si sunt f gustoase:)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crenvusti, Carnaciori de Bere in Aluat Dospit