Cremvusti si Carnaciori de Bere in Aluat

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat
  • -600 g faina
  • -50 g zahar
  • -20 g lapte
  • -30 g drojdie proaspata
  • -1 ou
  • -200 ml apa rece
  • -60 g unt
  • -2 lingurite sare

Mod de preparare

Drojdia se lasa la crescut in putin lapte+putin zahar+putina faina langa foc. Se pune apoi peste faina, sare, oul, zaharul, laptele caldut, apa si la urma de adauga untul topit, putin cate putin, pana rezulta un aluat elastic. Se lasa la dospit 50 - 60 min, pana isi dubleaza volumul.

Se fierb cremvustii si carnaciorii, apoi se lasa la racit.

Se rup bucatele din aluat si se intinde o foaie si se taie ca si pt saratele si se impaturesc carnaciorii pe rand. Se ung cu ou si se presara susan.

Pt cremvusti am facut 2-3 modele. Se ung cu ou si se presara cascaval si se pun pe hartie de copt in cuptorul preincalzit si se lasa cca 20 min la 180 grade.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura Victoria
2
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher
Bucataras.RO

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher

Nu stiu cati au avut ocazia sa gateasca homar. Nu pot spune c-am gatit de foarte multe ori la viata mea, insa este dupa...

Cum sa pregatesti homarul by Alex Teacher
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino