Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.
O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt .
Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine .
Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt.
Omogenizam bine.
Turnam in tava pregatita si nivelam.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.
Cand este copt aluatul il scoatem si il lasam sa se raceasca bine.Cand se poate lucra cu el este bine sa il luam de pe hartia de copt si sa il punem pe un gratar sau un fund de lemn ca sa se raceasca.
Pana cand se raceste foarte bine pregatim crema de branza.
Branza o facem o pasta fina cu ajutorului unui mixer sau blender.
Adaugam smantana sau iaurtul gras. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Se poate adauga marar tocat marunt.
Somonul il taiem marunt si il incorporam in crema de branza fina si gustoasa. Amestecam bine,gustam si mai adaugam sare si alte condimente daca se doreste.
Se poate adauga boia.
Asezam crema de branza peste blat astfel incat sa aiba cam 2 degete grosime.
Nivelam totul si deasupra presaram migdale tocate grosier,fistic sau merge si niste seminte de susan negru. Aici puteti sa puneti ce va place si ce aveti.
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii