Crema de branza cu somon pe blat de spanac

Postat pe: 15-03-2019
(0)

Ingrediente

sau
sau
Blat aperitiv
3 oua
3 linguri lapte
130-150 gr faina
90-100 gr spanac (oparit si tocat, scurs bine de apa )
3 linguri ulei
1 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
Crema
500 gr branza de vaci
300 gr somon afumat
marar verde
sare
piper alb
2 -3 linguri smantana sau iaurt gras
Extra:
50 gr fistic , migdale
2 linguri seminte susan
marar verde tocat
sau
boia de ardei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

30min
Numar portii

PORȚII

8 portii
Eu am folosit spanac congelat pe care l-am lasat la dezghetat si l-am stors bine de apa lasata.
O tava de 20x30 o tapetam cu hartie de copt .
Intr-un castron punem ouale impreuna cu laptele si sarea si le batem bine .
Adaugam spanacul, uleiul, faina si praful de copt.
Omogenizam bine.
Turnam in tava pregatita si nivelam.
Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute.
Cand este copt aluatul il scoatem si il lasam sa se raceasca bine.Cand se poate lucra cu el este bine sa il luam de pe hartia de copt si sa il punem pe un gratar sau un fund de lemn ca sa se raceasca.

Pana cand se raceste foarte bine pregatim crema de branza.
Branza o facem o pasta fina cu ajutorului unui mixer sau blender.
Adaugam smantana sau iaurtul gras. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Se poate adauga marar tocat marunt.
Somonul il taiem marunt si il incorporam in crema de branza fina si gustoasa. Amestecam bine,gustam si mai adaugam sare si alte condimente daca se doreste.
Se poate adauga boia.

Asezam crema de branza peste blat astfel incat sa aiba cam 2 degete grosime.
Nivelam totul si deasupra presaram migdale tocate grosier,fistic sau merge si niste seminte de susan negru. Aici puteti sa puneti ce va place si ce aveti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Crema de branza cu somon pe blat de spanac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema de branza cu somon pe blat de spanac