Intai pregatim aluatul. Amestecam faina cu drojdia, iar apoi adaugam margarina, oul, iar, in final, lapte caldut astfel incat sa obtinem un aluat usor modelabil. Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul. Intre timp, ne ocupam de umplutura.
Ciupercile se taie si se calesc cu ceapa taiata cubulete. Dupa ce se raceste, se adauga un ou si pesmet sau paine, si amestecam compozitia pana devine omogena. Intindem aluatul pana ajunge la o grosime de o jumatate de cm, punem deasupra compozitia si rulam, exact ca la cozonacul obisnuit.
Asezam cozonacul in tava unsa si il lasam sa creasca aproximativ o jumatate de ora, dupa care se unge cu un ou batut si se da la cuptor pana e rumenit.
E un apreritiv delicios, care ramane pufos mult timp.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorAzi, pot sa va spun ca vasul Zepter m-a cucerit!!!De ce? Pentru ca am reusit sa fac o prajitura foarte gustoasa si rapida,...
Prajitura cu mere si ananas in vasul ZepterReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii