Aluatul: Puteti cumpara din comert sau il puteti prepara astfel: 250g de faina, 125ml de apa, 5 g de sare, 200g de unt. Faina o punem intr-un vas, facem in mijloc o gropita adaugam sarea si apa. Amestecam pana formam un aluat pe care il vom pune intr-un film alimentar la frigider cam 30 de minute.
Scoatem de la frigider intindem putin, insistand mai mult pe margini, asezam untul si cu ajutorul ruloului de patiserie incorporam untul prin intinderea foii din aluat. Pliem foaia si intindem din nou. Repetam cam de 4 ori.
Dupa ultima intindere, asezam aluatul in film alimentar si dam la frigider cam 30 de minute. Dupa cele 30 de minute aluatul va fi din nou intins si impaturit, lasat iar la odihna timp de cel putin 30 de minute. Aceasta actiune trebuie repetata de cel putin 10 ori pentru un aluat perfect foetat.
Dupa lucrarea aluatului vom intinde o foaie subtire in forma de cerc si vom taia in triunghiuri. Garnisim cu umplutura dorita. Ungem cu putin ulei cornurile si dam la 180°c pana se rumenesc.
Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii