Pregatirea aluatului: Amestecam drojdia cu zaharul, adaugam putin lapte si lasam sa stea putin. Intr-un castron mare punem faina, sarea, drojdia, untul topit si laptele. Framintam bine, acoperim vasul cu un prosop si lasam sa se dospeasca.
Pregatirea umpluturii: Vinetele le curatam de coaja si le taiem rondele. Rondelele le intepam cu furculita(ptr a se patrunde mai bine) si le dam cu sare. Apoi le lasam la scurs 30 minute. Spalam vinetele sub jet de apa, le uscam cu servetele de hartie si le taiem cubulete. In tigaie topim untul si calim ceapa taiata cubulete cu grauntele de usturoi pisat sau zdrobit. Adaugan vinetele, sosul de rosii, susanul si piperul si innabusim pina cind se inmoaie putin vinetele.
Incalzim cuptorul la 180 grade si ungem cu ulei sau unt 2 tavi.
Din aluat intindem foi pe care le taiem in forma de triunghi. Punem cate o lingurita de umplutura pe fiecare triunghi si le rulam. Le ungem cu ou, le presaram cu susan si le cocem in cuptorul incins cam 20 minute sau pina cind se rumenesc frumos. Pofta buna.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPentru zilele in care postim, putem sa ne indulcim cu acest Salam de biscuiti, delicios si in varianta de post. Usor de...
Salam de biscuiti, delicios si in varianta de postReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii