Punem in blender cele 5 linguri faina, oul, drojdia si sarea si un pic de apa minerala si dam la turatia maxima. Se adauga treptat apa minerala pana ajungem la consistenta dorita a aluatului de clatite. Adaugam si cei 50 ml ulei in compozitie.
Coacem clatitele in tava de teflon fara sa adaugam ulei. Obtinem (adica atat am obtinut eu ) 10 clatite. Fiecare clatita o ungem cu un strat subtire de mustar, punem deasupra o bucata de crnat afumat cat diametrul clatitei si rulam clatita.
Clatita astfel umpluta o punem intr-un vas
termorezistent uns in prealabil cu unt(margarina). Separat batem cu furculita cele 3 oua, adaugam smantana si amestecam pana la omogenizare. Condimentam cu sare si piper alb dupa gust si turnam compozitia peste clatitele asezate in vas. Deasupra punem cascavalul razuit. In cuptorul incalzit in prealabil introducem vasul cu clatite si lasam la foc mijlociu sa coaca pana compozitia se incheaga si devine frumos aurie deasupra.
Se serveste ca aperitiv sau chiar si ca un mic dejun copios, alaturi de muraturi.
Pofta Buna! ! ! !
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii