Clatite cu Somon Afumat

Complexitate
redusa
Clatite cu Somon Afumat

Ingrediente

  • 4 clatite
  • 1/2 pachet de cream cheese (4 oz-115 gr)
  • usturoi praf (se poate si proaspat) dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 3-4 fire de ceapa verde (se foloseste partea verde mai mult- ptr culoare)
  • 4 feliute de somon afumat
  • cateva picaturi de lamaie

Mod de preparare

Daca nu aveti clatitele gata pregatite atunci la puteti face dupa reteta care va place, cu conditia sa nu fie dulci sau aromate. Ele trebuie sa fie mai sarate sau chiar cu putin marar in ele. Branza crema se inmoaie exact atat cat sa se poate omogeniza bine cu usturoiul, sarea, piperul.

Se pune pe blatul de lucru o bucata de folie alimentara (plastic, aluminiu, hartie de copt etc) pe ea se aseaza o clatita care se unge cu o parte din crema de branza. Peste crema se presara ceapa verde tocata marunt de tot (partea alba a cepei se poate folosi la alte preparate) si deasupra se aseaza o felie de somon afumat, se stropeste foarte, foarte usor cu putin suc de lamaie.

Se ruleaza bine apoi se ruleaza in folia pe care este asezata clatita si se pune intr-o punga de plastic. Se procedeaza la fel cu toate clatitele dupa care se pun la frigider cateva ore, pana branza se incheaga si se pot felia. Se servesc feliute de 2 cm grosime, taiate oblic, cu o scobitoare infipte si asezate pe feliute de lamaie.

Eu pentru ca nu am avut prea multe clatite si nici lamai la dispozitie, am ales ca dupa taiere sa le pun pe post de bordura la platoul cu oua umplute.

Realitatea este ca se pot servi dupa dorinta fiecaruia. Uneori, cand am timp mai mult fac si un sos simplu si foarte lichid, de marar, si asez feliutele de clatite peste sosul asta si le pun pe farfurioare micute (finger food plate) sau in linguri chinezesti.
Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia