Clatite cu Somon Afumat

Complexitate
redusa
Clatite cu Somon Afumat

Ingrediente

  • 4 clatite
  • 1/2 pachet de cream cheese (4 oz-115 gr)
  • usturoi praf (se poate si proaspat) dupa gust
  • sare si piper dupa gust
  • 3-4 fire de ceapa verde (se foloseste partea verde mai mult- ptr culoare)
  • 4 feliute de somon afumat
  • cateva picaturi de lamaie

Mod de preparare

Daca nu aveti clatitele gata pregatite atunci la puteti face dupa reteta care va place, cu conditia sa nu fie dulci sau aromate. Ele trebuie sa fie mai sarate sau chiar cu putin marar in ele. Branza crema se inmoaie exact atat cat sa se poate omogeniza bine cu usturoiul, sarea, piperul.

Se pune pe blatul de lucru o bucata de folie alimentara (plastic, aluminiu, hartie de copt etc) pe ea se aseaza o clatita care se unge cu o parte din crema de branza. Peste crema se presara ceapa verde tocata marunt de tot (partea alba a cepei se poate folosi la alte preparate) si deasupra se aseaza o felie de somon afumat, se stropeste foarte, foarte usor cu putin suc de lamaie.

Se ruleaza bine apoi se ruleaza in folia pe care este asezata clatita si se pune intr-o punga de plastic. Se procedeaza la fel cu toate clatitele dupa care se pun la frigider cateva ore, pana branza se incheaga si se pot felia. Se servesc feliute de 2 cm grosime, taiate oblic, cu o scobitoare infipte si asezate pe feliute de lamaie.

Eu pentru ca nu am avut prea multe clatite si nici lamai la dispozitie, am ales ca dupa taiere sa le pun pe post de bordura la platoul cu oua umplute.

Realitatea este ca se pot servi dupa dorinta fiecaruia. Uneori, cand am timp mai mult fac si un sos simplu si foarte lichid, de marar, si asez feliutele de clatite peste sosul asta si le pun pe farfurioare micute (finger food plate) sau in linguri chinezesti.
Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
3
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Clatite cu dovlecel si branza
5
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Parteneri
Piure cu pulpe de gasca
Bucataras.RO

Piure cu pulpe de gasca

Pentru Saptamana barbatilor care gatesc!

Piure cu pulpe de gasca
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!