Ciuperci Umplute cu Ceapa

Complexitate
redusa
Ciuperci Umplute cu Ceapa

Ingrediente

  • 15 ciuperci mai maricele (am avut din cele albe, de sera)
  • o ceapa mare de tot
  • sare, piper, boia (dupa gust)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita de marar uscat (sau dupa gust din cel proaspat si tocat)
  • coditele de la ciuperci
  • ulei de cocos (sau din care doriti)

Mod de preparare

Am ales ciuperci mai maricele cu o codita micuta, aproape a trebuit sa scobesc sa pot indeparta codita si sa curat ciupercile.

Am luat o ceapa foarte mare, am curatat si am tocat marunt, am pus in tigaia in care am topit uleiul de cocos.
Am prajit ceapa aia pana a devenit sticloasa, aproximativ 10 minute, am adaugat sare, piper, boia si coditele de la ciuperci, tocate si ele marunt. Cantitatea de codite tocate a fost tare mica, poate cat intra in causul palmii.

Am prajit in continuare pe foc pana s-au inmuiat si ciupercile, aprox, 3 miute, am pus usturoiul tocat si am inchis focul. Am verificat de sare si piper si am trecut la faza urmatoare, curatatul ciupercutelor.
Dupa ce am terminat cu indepartatul lamelelor si a cojilor, am spalat bine fiecare ciuperca in parte, am stropit cu lamaie si am inceput sa le umplu.

Le-am aranjat in tava, una langa alta, le-am stropit cu ulei si am acoperit cu folie, am dat la cuptor pentru o jumatate de ora. Se servesc ca atare, pe o frunza de salata verde sau pe o feluita de paine prajita si stropita cu mujdei de usturoi, dupa care se presara patrunjel proaspat si tocat deasupra (pentru decor).
Aperitiv de Post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Tochitura dunareana
Bucataras.RO

Tochitura dunareana

Nu foarte multa lume agreeaza rinichii in mancare datorita mirosului lor specific, insa daca sunt bine pregatiti mirosul va...

Tochitura dunareana
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti