Ciuperci Umplute cu Ceapa

Complexitate
redusa
Ciuperci Umplute cu Ceapa

Ingrediente

  • 15 ciuperci mai maricele (am avut din cele albe, de sera)
  • o ceapa mare de tot
  • sare, piper, boia (dupa gust)
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 lingurita de marar uscat (sau dupa gust din cel proaspat si tocat)
  • coditele de la ciuperci
  • ulei de cocos (sau din care doriti)

Mod de preparare

Am ales ciuperci mai maricele cu o codita micuta, aproape a trebuit sa scobesc sa pot indeparta codita si sa curat ciupercile.

Am luat o ceapa foarte mare, am curatat si am tocat marunt, am pus in tigaia in care am topit uleiul de cocos.
Am prajit ceapa aia pana a devenit sticloasa, aproximativ 10 minute, am adaugat sare, piper, boia si coditele de la ciuperci, tocate si ele marunt. Cantitatea de codite tocate a fost tare mica, poate cat intra in causul palmii.

Am prajit in continuare pe foc pana s-au inmuiat si ciupercile, aprox, 3 miute, am pus usturoiul tocat si am inchis focul. Am verificat de sare si piper si am trecut la faza urmatoare, curatatul ciupercutelor.
Dupa ce am terminat cu indepartatul lamelelor si a cojilor, am spalat bine fiecare ciuperca in parte, am stropit cu lamaie si am inceput sa le umplu.

Le-am aranjat in tava, una langa alta, le-am stropit cu ulei si am acoperit cu folie, am dat la cuptor pentru o jumatate de ora. Se servesc ca atare, pe o frunza de salata verde sau pe o feluita de paine prajita si stropita cu mujdei de usturoi, dupa care se presara patrunjel proaspat si tocat deasupra (pentru decor).
Aperitiv de Post.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.