Chiftelute din Soia si Fulgi de Ovaz

Complexitate
redusa
Chiftelute din Soia si Fulgi de Ovaz

Ingrediente

  • -o cana okara/granule de soia inmuiate
  • -2 cani fulgi de ovaz fini
  • -1/4 cana pesmet
  • -4 linguri faina de in (seminte de in macinate in rasnita)
  • -2 cartofi cruzi, rasi pe razatoarea mica
  • -4 linguri fulgi de drojdie inactivi
  • -6 catei de usturoi
  • sau mai mult daca doriti
  • -sare
  • -piper
  • -cimbru pudra
  • -3 linguri nuca macinata, optional (eu de data asta nu am folosit) ;
  • Nuca inchide la culoare chiftelele, facandu-le sa semene mai mult a carnea dar influenteaza pozitiv si gustul chiftelelor
  • -50 ml ulei de floarea soarelui/masline
  • -apa minerala cat sa rezulte un aluat asemanator chiftelelor din carne

Mod de preparare

Chiftelutele acestea le prepar din resturile rezultate in urma prepararii laptelui de soia (ofara), dar se pot folosi si granule de soia inmuiate in apa fiarta.

Fulgii de ovaz se amesteca cu apa minerala si se lasa 5-10 minute sa se umfle. Daca se folosesc granule de soia, se inmoaie in apa fiarta, sau mai bine se fierb 5 min. In apa cu vegeta (condiment vito folosesc, nu contine onoglutamat de sodiu si are putin gust de usturoi, perfect pentru chiftele).

Cartofii se rad pe razatoarea mica, se storc putin. Usturoiul se piseaza. Se amesteca bine toate ingredientele. Daca mai e nevoie se adauga putina apa minerala. Secretul acestor chiftele consta in condimentarea lor.

Se formeaza chiftelutele, ca in imagine, se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptorul bine incins (220 grade la inceput) pentru 15 minute, apoi se intorc pe partea cealalta, se reduce focul la 190 grade si se mai coc timp de 10 minute.

Se servesc neaparat alaturi de sos (dupa preferinta), deoarece ele sunt destul de uscate. Coapte in ulei, aceste chiftele sunt minunate, nu se compara cu cele date la cuptor. Noi le-am servit cu garnitura de orez integral si negru, fiert simplu, cu sare si sos alb.

Imi pare rau ca nu am poze cu ingredientele, dar daca intereseaza pe cineva anumite ingrediente, le pozez cu mare drag.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta

Un Dulce de Post cu Foi de Placinta
Ciorba de loboda

Ciorba de loboda

Ciorba de loboda
Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune

Orez cu ciuperci brune
Cele mai apreciate rețete
Spaghete carbonara reţetă
1
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Banana Split
4
Dulciuri

Banana Split

Banana Split
Prajitura cu Mere fara Blat
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere fara Blat

Prajitura cu Mere fara Blat
Parteneri
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...

Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa