Chiftelute din Soia si Fulgi de Ovaz

Complexitate
redusa
Chiftelute din Soia si Fulgi de Ovaz

Ingrediente

  • -o cana okara/granule de soia inmuiate
  • -2 cani fulgi de ovaz fini
  • -1/4 cana pesmet
  • -4 linguri faina de in (seminte de in macinate in rasnita)
  • -2 cartofi cruzi, rasi pe razatoarea mica
  • -4 linguri fulgi de drojdie inactivi
  • -6 catei de usturoi
  • sau mai mult daca doriti
  • -sare
  • -piper
  • -cimbru pudra
  • -3 linguri nuca macinata, optional (eu de data asta nu am folosit) ;
  • Nuca inchide la culoare chiftelele, facandu-le sa semene mai mult a carnea dar influenteaza pozitiv si gustul chiftelelor
  • -50 ml ulei de floarea soarelui/masline
  • -apa minerala cat sa rezulte un aluat asemanator chiftelelor din carne

Mod de preparare

Chiftelutele acestea le prepar din resturile rezultate in urma prepararii laptelui de soia (ofara), dar se pot folosi si granule de soia inmuiate in apa fiarta.

Fulgii de ovaz se amesteca cu apa minerala si se lasa 5-10 minute sa se umfle. Daca se folosesc granule de soia, se inmoaie in apa fiarta, sau mai bine se fierb 5 min. In apa cu vegeta (condiment vito folosesc, nu contine onoglutamat de sodiu si are putin gust de usturoi, perfect pentru chiftele).

Cartofii se rad pe razatoarea mica, se storc putin. Usturoiul se piseaza. Se amesteca bine toate ingredientele. Daca mai e nevoie se adauga putina apa minerala. Secretul acestor chiftele consta in condimentarea lor.

Se formeaza chiftelutele, ca in imagine, se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptorul bine incins (220 grade la inceput) pentru 15 minute, apoi se intorc pe partea cealalta, se reduce focul la 190 grade si se mai coc timp de 10 minute.

Se servesc neaparat alaturi de sos (dupa preferinta), deoarece ele sunt destul de uscate. Coapte in ulei, aceste chiftele sunt minunate, nu se compara cu cele date la cuptor. Noi le-am servit cu garnitura de orez integral si negru, fiert simplu, cu sare si sos alb.

Imi pare rau ca nu am poze cu ingredientele, dar daca intereseaza pe cineva anumite ingrediente, le pozez cu mare drag.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola