Caviar de Dovlecei

Complexitate
redusa
Caviar de Dovlecei

Ingrediente

  • 2 dovlecei
  • 1/2 cartof fiert (facultativ)
  • 1 catel de usturoi
  • ulei cit este nevoie
  • sare
  • piper
  • chimen
  • 1/2 lingurita de zeama de lamiie

Mod de preparare

- coacem la abur dovleceii taiati cuburi impreuna cu catelul de usturoi care le va da aroma sa (catelul de usturoi la sfirsit il aruncati dc nu vreti sa miroasa crema prea tare a usturoi sau il puteti adauga la dovlecei cind ii veti mixa)
- dovleceii copti ii puneti intr-o strecuratoare si ii stoarceti, aruncati lichidul in exces
- punem dovleceii, cartoful (care este facultativ dar iongroasa putin crema), usturoiul dc vreti, sarea, piperul, uleiul turnat ca pentru maioneza si chimenul si mixati in blender, robot sau cu mixerul vertical
- versate in una ciotola e lasciate nel frigo prima di servire
- servite su una fetta di pane, anche apena tostato.
- varsati intr-un castron si lasati la rece in frigider inainte de a servi
- ungeti crema pe o felie piine ce poate fii chiar si prajita


* in locuil cartofului puteti pune si 1 lingura de brinza de vaci

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Schneider
1
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Salata olteneasca - Csalamale
2
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Cremes A la Cluj
4
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj
Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece
5
Romania

Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece

Sirop de Coacaze Negre, Pregatit la Rece