Cascaval Umplut

Complexitate
redusa
Cascaval Umplut

Ingrediente

  • o rotita de cascaval
  • 2 linguri unt
  • o ceapa
  • 150 gr ciuperci
  • 300 gr kaizer
  • un ou
  • o legatura patrunjel
  • sare, piper, vegeta
  • boia dulce, acestea se pun dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se taie julien, se caleste in unt, se adauga ciupercile taiate felite subtiri si kaizerul taiat cubulete. Toate aceste ingrediente se calesc putin. Cand sunt gata se condimenteaza cu sare, vegeta, piper, boia dulce si patrunjelul tocat marunt.

Dupa ce s-a racit, aceasta compozitie, se adauga oul si se omogenizeaza bine.
Roata de cascaval se scobeste bine in interior cu o lingura, lasand de jur imprejur niste pereti grosuti. Cascavalul se pune pe o foaie de aluminiu maricica (deoarece cascavalul se va imbraca in aceasta foaie de aluminiu) si se umple cu compozitia de mai sus.

Se inveleste toata roata in foaia de aluminiu si se aseaza intr-un vas cu diametru apropiat de cel al rotitei. Atentie: Pentru siguranta de a nu curge cascavalul in timpul coaceri, acesta se poate invelii in mai multe folii de aluminiu.

Se da la cuptor aproximativ o ora la foc potrivit, cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit (dar tot in folie, fara a se desface, deoarece cascavalul v-a fi moale si i se va strica forma). Dupa ce s-a racit, se poate da folia jos, doar daca s-a intarit, daca nu se pune la frigider si se da a doua zi.
Recomandat este sa stea la frigider pana a doua zi.
Se serveste ca aperitiv, taiat feliute ca de tort.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
4
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Amandine III
5
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos