Cascaval Umplut

Complexitate
redusa
Cascaval Umplut

Ingrediente

  • o rotita de cascaval
  • 2 linguri unt
  • o ceapa
  • 150 gr ciuperci
  • 300 gr kaizer
  • un ou
  • o legatura patrunjel
  • sare, piper, vegeta
  • boia dulce, acestea se pun dupa gust

Mod de preparare

Ceapa se taie julien, se caleste in unt, se adauga ciupercile taiate felite subtiri si kaizerul taiat cubulete. Toate aceste ingrediente se calesc putin. Cand sunt gata se condimenteaza cu sare, vegeta, piper, boia dulce si patrunjelul tocat marunt.

Dupa ce s-a racit, aceasta compozitie, se adauga oul si se omogenizeaza bine.
Roata de cascaval se scobeste bine in interior cu o lingura, lasand de jur imprejur niste pereti grosuti. Cascavalul se pune pe o foaie de aluminiu maricica (deoarece cascavalul se va imbraca in aceasta foaie de aluminiu) si se umple cu compozitia de mai sus.

Se inveleste toata roata in foaia de aluminiu si se aseaza intr-un vas cu diametru apropiat de cel al rotitei. Atentie: Pentru siguranta de a nu curge cascavalul in timpul coaceri, acesta se poate invelii in mai multe folii de aluminiu.

Se da la cuptor aproximativ o ora la foc potrivit, cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit (dar tot in folie, fara a se desface, deoarece cascavalul v-a fi moale si i se va strica forma). Dupa ce s-a racit, se poate da folia jos, doar daca s-a intarit, daca nu se pune la frigider si se da a doua zi.
Recomandat este sa stea la frigider pana a doua zi.
Se serveste ca aperitiv, taiat feliute ca de tort.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
5
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Parteneri
Dulceata agrise si coacaze rosii
Bucataras.RO

Dulceata agrise si coacaze rosii

O bunatate acrisoara si gustoasa, pe placul Oanei. Ea adora toate chestiile acre, asa ca am zis sa ii fac doua, trei...

Dulceata agrise si coacaze rosii
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola