Cas Din Lapte de Vaca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cas Din Lapte de Vaca

Ingrediente

  • lapte de vaca proaspat (eu am folosit 2 galoane - 7,5 l aproximativ)
  • cheag

Mod de preparare

Cum am procedat? Foarte simplu. Am pus laptele la fiert intr-o oala mare. Dupe fierbere, l-am lasat la racit si cand temperatura laptelui a ajuns la 105 grade (americane) am pus cheagul in lapte.

Pentru cine nu are termometru (eu nu folosesc) se poate face proba caldurii laptelui, introducand degetul in lapte. Daca degetul este comfortabil in caldura din lapte atunci temperatura este ideala pentru a pune cheagul in lapte. Eu a pus la 7,5 l cam o lingura de cheag (al meu este lichid). Am amestecat cu lingura de lemn si am lasat oala pe masa de la bucatarie. In jumate de ora s-a ales zarul de branza.

Am avut doua saculete de tifon pentru branza. Am strecurat zarul (l-am pastrat in alta oala) si am lasat la stors saculetele cu branza. Dupa jumate de ora am luat unul din saculete si l-am pus intr-o farfurie adanca si cu o alta farfurie (plata) am acoperit ca sa se preseza casul si sa ii pot da o forma frumoasa.

Al doilea saculet cu branza l-am introdus in zarul pastrat, in care am introdus foarte multa sare. In saramura asta am pus deci sculetul cu branza si am lasat peste noapte. Casul isi trage atata sare cat ii trebuie. A doua zi am scos casul din zar si l-am pus intr-o farfurie adanca dupa care l-am acoperit cu o alta farfurie (plata). Am pus la frigider si gata, am avut casul, unul dulce (ptr copii si sot) si cel sarat pentru mine.

Asa e cu preferintele astea Imi pare rau ca nu am poze de la prepararea casului sarat, am ramas fara baterie la aparat si a trebuit sa sar peste faza asta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia