Cartofi cu Sos de Usturoi si Ulei

Complexitate
redusa
Cartofi cu Sos de Usturoi si Ulei

Ingrediente

  • -1kg de cartofi
  • -4 catei de usturoi
  • -sare
  • -ulei de masline
  • -zeama de lamaie
  • -frunze de patrunjel

Mod de preparare

Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit.

Reci li se curata coaja, se taie in bucati de cca 3 cm. si se pun la rece.

Dupa, se poate pregati sosul. Asadar cateii de usturoi se rad intr-un bol, peste ei se pun sare si ulei de masline si se mixeaza. Uleiul de masline se pune ca si la maioneza, putin cate putin, pana aveti o pasta fina care s-a si "inmultit".

Apoi se pun niste picaturi de zeama de lamaie, peste sosul de usturoi si se amesteca. Sosul se pune peste cartofi si se amesteca. La sfarsit se pun frunze de patrunjel taiate.

Se mai poate lasa bolul la rece (o idee, pt ca sunt mai buni reci).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
3
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Pizza prosciutto e funghi
Bucataras.RO

Pizza prosciutto e funghi

Pentru a obține gust autentic al pizzei italienești trebuie să acordăm atenție fiecărui ingredient în parte, iar...

Pizza prosciutto e funghi
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala