Caracatita A la Gallega

Postat pe: 18-10-2010
(1)

Ingrediente

1 caracatita
1 ceapa mare
1 cartof mare
1 frunza de dafin
ulei de masline
boia dulce
boia picanta
sare

Mod de preparare

Punem la fiert o oala mare cu apa (nu foarte plina deoarece caracatita se va ridica la suprafata) impreuna cu ceapa curatata si taiata in 2, cu frunza de dafin si putina sare.

Intre timp spalam foarte bine caracatita.

Cand a inceput apa sa fiarba adaugam caracatita si cartoful intreg curatat de coaja.

Cand este gata fiert cartoful, atunci inseamna ca este gata si caracatita.

Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit.

Cand aceasat s-a racit de taie bratele (fara varfuri) feliute rotunde si se aseaza una langa alta pe o farfurie intinsa. Se pune pe deasupra putin ulei de masline, boia dulce si boia picanta si se serveste.

Se serveste rece.

Caracatita astfel fiarta se poate pastra si la congelator. Cand va este pofta doar o descongelati si o serviti cu boia si ulei de masline.

Daca doriti puteti consuma caracatita si alaturi de cubulete de cartofi fierti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Caracatita A la Gallega" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lidi
•  05.09.2010 15:33:38

Nota: Caracatita se baga si se scoate de 3 ori din apa fiarta si a 4 a oara se lasa in oala impreuna cu cartoful.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Caracatita A la Gallega