Punem la fiert o oala mare cu apa (nu foarte plina deoarece caracatita se va ridica la suprafata) impreuna cu ceapa curatata si taiata in 2, cu frunza de dafin si putina sare.
Intre timp spalam foarte bine caracatita.
Cand a inceput apa sa fiarba adaugam caracatita si cartoful intreg curatat de coaja.
Cand este gata fiert cartoful, atunci inseamna ca este gata si caracatita.
Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit.
Cand aceasat s-a racit de taie bratele (fara varfuri) feliute rotunde si se aseaza una langa alta pe o farfurie intinsa. Se pune pe deasupra putin ulei de masline, boia dulce si boia picanta si se serveste.
Se serveste rece.
Caracatita astfel fiarta se poate pastra si la congelator. Cand va este pofta doar o descongelati si o serviti cu boia si ulei de masline.
Daca doriti puteti consuma caracatita si alaturi de cubulete de cartofi fierti.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii