Punem la fiert o oala mare cu apa (nu foarte plina deoarece caracatita se va ridica la suprafata) impreuna cu ceapa curatata si taiata in 2, cu frunza de dafin si putina sare.
Intre timp spalam foarte bine caracatita.
Cand a inceput apa sa fiarba adaugam caracatita si cartoful intreg curatat de coaja.
Cand este gata fiert cartoful, atunci inseamna ca este gata si caracatita.
Se scoate pe o farfurie si se lasa la racit.
Cand aceasat s-a racit de taie bratele (fara varfuri) feliute rotunde si se aseaza una langa alta pe o farfurie intinsa. Se pune pe deasupra putin ulei de masline, boia dulce si boia picanta si se serveste.
Se serveste rece.
Caracatita astfel fiarta se poate pastra si la congelator. Cand va este pofta doar o descongelati si o serviti cu boia si ulei de masline.
Daca doriti puteti consuma caracatita si alaturi de cubulete de cartofi fierti.
Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn pranz usor, gustos, satios si cu ingrediente pentru gustul fiecaruia!
Pui si legume la gratar cu garnitura de cartofi cu parmezanCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii