Se prajeste in ulei ardeiul taiat patrate cu latura cam 2 cm, cind s-a inmuiat se scoate si se pune separat. In acest timp se fierb in apa cu sare morcovii si telina, cind sunt gata se scurg si se adauga la ardei.
Se prajeste vinata taiata cuburi dupa ce a fost lasata cu sare sa piarda lichid, apoi spalata si stoarsa. Se coace ceapa in apa (taiata bucati mai maricele). Se adauga si ea la restul. Apoi maslinele si capperi.
Se fierb rosiile ca un sos normal (daca folositi rosii proaspete atunci mai intii tb sa le opariti, sa le curatati de coaja si sa le pasati), se adauga 1 lingurita de zahar, sare si 1 lingura de otet. Se lasa sa se evapore otetul si se adauga sosul dulce-acrisor peste restul ingredientelor.
Se prajeste putin pesmet (sau miez de piine veche) si se presara peste caponatina ...
M-am inspirat de la Ligia Bxl.......https://www.bucataras.ro/retete/brioche-cu-crema-de-patiserie-68912.html ...dar am facut...
Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolataCozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitReteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....
Turta dulce cu miere
Comentarii