Cannelloni de Parmezan

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cannelloni de Parmezan

Ingrediente

  • 50 gr parmezan
  • Pasta de masline
  • Pastrama de vita sau pui
  • Cubulete de rosii
  • Patrunjel si marar verde
  • Salata
  • Taitei din faina de orez
  • Iaurt
  • Reductie de otet balsamic+miere
  • Mustar Dijon cu seminte (optional)

Mod de preparare

Tot in trendul "sa mancam sanatos", am mai produs ceva - imi ramasesera cannelloni de la facatura "Turnurilor Babel" - asa ca am purces la valorificarea lor (nu ca n-ar fi tinut inca mult timp de-acum incolo, dar, ma tem ca-mi va trece mie pofta de-a gati sanatos...)

Deci: am gasit de cuviinta sa folosesc din nou, doar grasimea ramasa in parmezan dupa topire si, eventual, cateva picaturi de ulei de masline pt. a stropi salata.

De umplutura "bigudiurilor" va priveste: eu am pus pasta de masline home made, cubulete de pastrama de vita (astea chiar nu au pic de grasime), vezi http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/pastramioare_de_tot_felul_vita-7546/, cubulete de rosii.

Am pus la inmuiat o mana de taitei din orez, am asternut un pat de salata, am umplut cannelloni si le-am pus deasupra, am scurs taiteii si i-am pus si pe ei pe platou.

Am pregatit dresingul pentru salata (faceti-l cum vreti voi, eu am pus doar cateva picaturi de ulei de masline, fiindca siropul de reductie are destul otet balsamic ca sa fie indeajuns de parfumata salata), am amestecat iaurtul cu sare, patrunjel si marar fin tocat, am scos din camara siropul de reductie balsamica si am facut "mise an place"-ul chiar inainte de-ai servi pe acesti cannelloni speciali (ca de altfel orice alta salata, trebuie imbalsamata exact inainte de-a fi servita).

Si cum la noi in casa era o vorba: "cand se lasa linistea in bucatarie, atentie, Iulia decoreaza!"... asa si acum; dupa ce am terminat de aranjat tot ce aveam in plan, m-am apucat sa ma joc, sa mai adaug una-alta... Ba era cat p'aci s-o incarc peste masura (noroc ca-mi umblau prin minte restrictiile la care sunt nevoite unele doamne sa se supuna...)

Rezultatul... peste masura asteptarilor mele! Nu sunt fan al mancarurilor usoare - ori mananc ori ba - si din fericire nu am probleme de greutate sau altele asemenea - dar dupa ce am mancat salata asta, "cannelloni", am mancat de-adevaratelea: slana afumata, cu branza si ceapa rosie, noah!!!
Fiind o mancare foarte usoara, presupun ca ar fi buna de-o cina romantica si surprinzatoare, sau, un mic dejun - foarte mic dejun - pentru cei care tin vreun regim de slabire: are putine lipide dar foarte multe vitamine si minerale, indeajuns pana pe la pranz: -))

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Coronita Aperitiv
4
Aperitive

Coronita Aperitiv

Coronita Aperitiv
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert prajitura Cartof
Bucataras.RO

Desert prajitura Cartof

Cand eram copil, se gasea in cofetarii prajitura Cartof. Desigur, in acele vremuri, se pregatea din resturi de blat, creme,...

Desert prajitura Cartof
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala