Caltabos a la Costi

Postat pe: 27-12-2016
(0)

Ingrediente

1 kg pulpa porc
200 g slanina,
300 g orez,
2 morcovi,
sare,
piper,
cimbru,
150 g ketchup de casa diluat cu 100 g apa,
3 cepe,
frunze de dafin,
mate crete,
covrigei la sir.

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

01h:30min
Timp gatire

GĂTIRE

01h
Numar portii

PORȚII

5 portii
Punem matele in apa rece cu otet. Tocam carnea impreuna cu slanina. Curatam si dam morcovul pe razatoarea mare. Curatam si tocam ceapa grosier. Spalam orezul si il scurgem. Amestecam intr-un castron ceapa, morcovul, carnea si le omogenizam.Adaugam orezul si ketchup-ul diluat cu apa si amestecam. Potrivim gustul de sare, piper si cimbru. Umplem matele cu compozitia de carne si le legam la capete. Asezam caltabosii intr-o oala, acoperim cu apa, punem frunze de dafin si lasam sa fiarba la foc mic circa o ora. Cand sunt fierti caltabosii adaugam in oala covrigei si lasam sa dea cateva clocote. Scoatem caltabosii si ii punem la scurs. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Caltabos a la Costi" nu uita sa ii faci un review.

Observatii

Înainte sa ii punem la fiert caltabosii trebuie intepati din loc in loc. Partea cu covrigeii este optionala. Sunt tare gustosi inmuiati in zeama in care au fiert caltabosii.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Caltabos a la Costi